Φωτίου: Η υλοποίηση των σχεδιασμών για το φυσικό πλούτο απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις

12:09 9/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η συνέχιση με εντατικούς ρυθμούς της υλοποίησης όλων των σχεδιασμών για αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου αποτελεί την καλύτερη απάντηση στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις και σε όσους νομίζουν ότι η Κύπρος μπορεί να απεμπολήσει κυριαρχικά της δικαιώματα τόνισε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή στο περιθώριο της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας στην οποία συμμετείχε και ερωτηθείς

σχετικά με τουρκικές προκλήσεις στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, ο κ. Φωτίου έκανε λόγο για μια συστηματική πρόκληση από τους Τούρκους τον τελευταίο καιρό στην κυπριακή ΑΟΖ, είτε μέσω κινήσεων του τουρκικού ερευνητικού σκάφους “Μπαρμπαρόσσα” είτε με άλλους τρόπους.

“Αυτό που έχει σημασία είναι να καταγγέλλουμε, όπως και γίνεται, αυτές τις προκλητικές ενέργειες στην ΕΕ και στα ΗΕ και παράλληλα να συνεχίσουμε με εντατικούς ρυθμούς την υλοποίηση όλων των σχεδιασμών για αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου” τόνισε, επισημαίνοντας πως “αυτό είναι η καλύτερη απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις και προς αυτούς που νομίζουν ότι θα απεμπολήσουμε κυριαρχικά μας δικαιώματα”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι το “Μπαρμπαρόσσα” παραμένει στην περιοχή του τεμαχίου 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

Keywords
Τυχαία Θέματα