Φωταγωγήθηκε η Λεωφόρος Χριστουγέννων στην καρδιά της πρωτεύουσας

14:34 9/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων απο χθες και για ένα μήνα θα βρίσκεται η πρωτεύουσα.Χθες τελέστηκαν τα εγκαίνια της Λεωφόρου Χριστουγέννων στην λεωφόρο Μακαρίου ενώπαράλληλες εκδηλώσεις φιλοξενούνται και σε αλλα σημεία της πόλης.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, πρόκειται για την ιδιαίτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργανώνει φέτος το δίκτυο εθελοντών «Λευκωσιάζω» μαζί με τον Δήμο Λευκωσίας. “Η Λεωφόρος Μακαρίου, φανερά αλλαγμένη, φιλοξένησε εκατοντάδες κόσμου, που συνέρευσε στο κέντρο για να γνωρίσει την Χριστουγεννιάτικη πόλη που έχει στηθεί στο χώρο αλλά και να

απολαύσει το πρόγραμμα εγκαινίων της”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιελάμβανε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, χορό, μουσική και μία θεαματική άφιξη του Αγίου Βασίλη από την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Κύπρου αλλά και την ευκαιρία να περιηγηθούν ανάμεσα στα ξύλινα σπιτάκια, τα οποία προσέφεραν το καθένα τα δικά του ξεχωριστά προϊόντα.

Στο πλαίσιο της Λεωφόρου Χριστουγέννων λειτουργεί εορταστικό λούνα παρκ ενώ υπάρχουν χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και εδέσματα και άλλα παιχνίδια.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης σε σύντομο χαιρετισμό του εξήρε τη σημασία αυτής της προσπάθειας για το εμπορικό κέντρο της πόλης, ευχήθηκε σε όλους να περάσουν όμορφα τις φετινές γιορτές και ζήτησε τη στήριξη και την κατανόηση όσων επηρεάζονται από το κλείσιμο της λεωφόρου.

Η πρόεδρος του δικτύου εθελοντών «Λευκωσιάζω» και Δημοτική Σύμβουλος Λεώνη Ορφανίδου πρόσθεσε ότι η φετινή διοργάνωση αποτελεί ένα μικρό βήμα προς την αλλαγή και την αναζωογόνηση και ως τέτοια πρέπει να αγκαλιαστεί από όλους.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις φιλοξενούνται ακόμη στους πεζόδρομους, την πλατεία Ελευθερίας και Φανερωμένης ενώ ακολουθούν ακόμη περισσότερες και σε άλλα σημεία της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα