Η ΠΟΕΔ αναστέλλει προσωρινά τη δίωρη στάση εργασίας

15:43 5/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την προσωρινή αναστολή εφαρμογής της απόφασης για δίωρη στάση εργασίας, την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, αποφάσισε σήμερα η ΠΟΕΔ, ενόψει της συνάντησης που ορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τις 10 του Δεκέμβρη και δεδομένης της ακύρωσης της συνεδρίας του Συμβουλίου Παιδείας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔ αναφέρει πως το Συμβούλιο θα συνεδριάσει αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για αξιολόγηση των αποτελεσμάτων

της συνάντησης και λήψη τελικής απόφασης για την παραπέρα πορεία.

Η ΠΟΕΔ διευκρινίζει ότι σε περίπτωση αρνητικής αξιολόγησης των αποτελεσμάτων της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Συμβούλιό της θα συζητήσει την κλιμάκωση των μέτρων.

Καλεί, ταυτόχρονα, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού όπως ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς εταίρους και την κοινωνία για την πολιτική διαχείριση, σε σχέση με το εκπαιδευτικό προσωπικό για τη σχολική χρονιά 2014-2015.

Τονίζει ότι είναι με ιδιαίτερη ανησυχία που παρακολουθεί την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων, τη μελέτη για την αναδιάρθρωση της Δημόσιας Υπηρεσίας από την Παγκόσμια Τράπεζα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που αυτό δεν λαμβάνει απαντήσεις σε ερωτήματα, που αφορούν τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα