Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου και του ΤΕΠΑΚ στις Βρυξέλλες

16:20 13/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου πραγματοποίησαν επίσκεψη στις Βρυξέλλες και συζήτησαν με την Επίτροπο αρμόδια για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας Ανδρούλλα Βασιλείου, σχετικά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα διά βίου μάθησης και τις δράσεις Marie Curie που δίνουν σε περισσότερους από 400.000 Ευρωπαίους τη δυνατότητα να σπουδάσουν είτε να εργαστούν ως εθελοντές ή ερευνητές στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, κατά τη συνάντηση «αναπτύχθηκαν οι κύριες προκλήσεις στον τομέα της εκπαίδευσης και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην αντιμετώπισή τους».

«Είναι πάντοτε μεγάλη μου χαρά να υποδέχομαι νέους ανθρώπους και να συζητώ μαζί τους τις προκλήσεις για το μέλλον. Συναντήσεις όπως αυτές μπορούν να είναι ιδιαιτέρως διαφωτιστικές για τους νέους» δήλωσε μετά τη συνάντηση η κ. Βασιλείου.

Πρόσθεσε ότι «οι δικοί μας απόφοιτοι, κάθε ακαδημαϊκής βαθμίδας, πρέπει να αποκτήσουν εκείνες τις ικανότητες, που θα τους επιτρέψουν να εξελιχθούν σε επιτυχημένες προσωπικότητες, ενώ παράλληλα να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας».

Το πρόγραμμα των φοιτητών περιελάμβανε επίσης επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο και ενημέρωση από τη Μονάδα Επισκέψεων και Σεμιναρίων. Οι φοιτητές είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Υπεύθυνο της Μονάδας Γιώργο Στυλιανού για το ρόλο των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

Την ίδια μέρα η ομάδα συναντήθηκε και με την Κύπρια Ευρωβουλευτή Αντιγόνη Παπαδοπούλου, η οποία κάλεσε τους νέους να παραμείνουν σταθεροί σε αρχές και αξίες και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους φιλοξένησε την ομάδα των φοιτητών σε ειδική αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου, όπου σε μια ανοικτή συζήτηση τέθηκαν οι ανησυχίες των νέων για το μέλλον τους.

Οι φοιτητές επισκέφθηκαν και τον Πρέσβη της Κύπρου στις Βρυξέλλες Κορνήλιο Κορνηλίου, ο οποίος ανέλυσε το σκηνικό που διαδραματίστηκε προ του «κουρέματος» στην Κύπρο στις 15 Μαρτίου και τις έντονες στιγμές που έζησε με τους συνομιλητές του στο Eurogroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα