Φλουρέντζου: Στόχος η μείωση των θανατηφόρων δυστυχημάτων το 2012

16:12 4/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι προσπάθειες όλων για μείωση των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων θα πρέπει να εντατικοποιηθούν ακόμη περισσότερο κατά το 2012, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζου, σε ομιλία του στην τελετή λήξης της εκστρατείας «Οχημα και Οδηγός…ένας έλεγχος».

Ο κ. Φλουρέντζου ανέφερε ότι «ολοκληρώθηκε σήμερα μια ακόμη

πολύ σημαντική εκστρατεία οδικής ασφάλειας του Οργανισμού Νέων για την Οδική Ασφάλεια, REACTION», σημειώνοντας ότι «τόσο το θέμα όσο και το περιεχόμενο της εκστρατείας ήταν ιδιαίτερα εύστοχα, αφού η καλή κατάσταση του οδηγού και του οχήματος είναι βασικές προϋποθέσεις για την οδική ασφάλεια».

«Ομως, εκτός από την αξία της εκστρατείας στον τομέα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, μεγάλη προστιθέμενη αξία προκύπτει από τις σημαντικές διαπιστώσεις σχετικά με την κατάσταση των Κυπρίων οδηγών και των οχημάτων που κυκλοφορούν», πρόσθεσε.

«Οι διαπιστώσεις αυτές και τα σχετικά στοιχεία», συνέχισε, «θα αξιοποιηθούν πλήρως από το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, για τον ορθολογιστικό σχεδιασμό συγκεκριμένων πολιτικών και μέτρων, που θα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα διάφορα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί».

Οπως είπε, «οι οδικές συγκρούσεις είναι ένα πρόβλημα σύνθετο και πολυπαραγοντικό” και “για τον λόγο αυτό, η αντιμετώπιση του απαιτεί επιστημονικό σχεδιασμό, βασισμένο σε στοιχεία αλλά και συνεργασία πολλών κρατικών υπηρεσιών, αρχών τοπικών αυτοδιοίκησης, ερευνητικών κέντρων και κοινωνικών φορέων».

Ανέφερε ότι η εκστρατεία «Οχημα και Οδηγός…ένας έλεγχος», η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα, «αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας τέτοιας επιτυχούς και αποδοτικής συνεργασίας».

«Οι προσπάθειες όλων μας», είπε, «θα πρέπει να εντατικοποιηθούν ακόμη περισσότερο κατά το 2012, αφού σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της ΕΕ κατά το 2011 παρουσιάστηκε στην Κύπρο αύξηση 18% στα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων σε σχέση με το 2010».

Ο Υπουργός συνεχάρη και ευχαρίστησε θερμά τον Οργανισμό Νέων για την Οδική Ασφάλεια REACTION, το ιδιωτικό Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», την Αστυνομία και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών για την άψογη διοργάνωση της εκστρατείας, καθώς και τον ασφαλιστικό οργανισμό PRIME Insurance, για την οικονομική στήριξη που παρείχε.

«Σας διαβεβαιώνω», κατέληξε, « ότι το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων και το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας θα συνεχίσει να ενθαρρύνει και να στηρίζει σθεναρά τέτοιες εξαιρετικά χρήσιμες και παραγωγικές πρωτοβουλίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα