Εξοικονομεί 517 εκ. ευρώ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος

21:52 23/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ποσό των 517 εκατομμυρίων, εκτός των περικοπών στο μισθολόγιο των στρατιωτικών, πρέπει να εξοικονομήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά τις πιέσεις της τρόικα.

Ο σχεδιασμός προβλέπει μείωση προσωπικού, στρατοπέδων και εξοπλιστικών δαπανών ώστε η νέα δομή των ενόπλων δυνάμεων να έχει λειτουργικό κόστος στο 1/3 του σημερινού.

Όπως

έχει ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός, Π. Παναγιωτόπουλος, σε αυτό το πακέτο, τα 80 εκ. ευρώ είναι περικοπές που αφορούν λειτουργικά έξοδα, τα 104 εκ. είναι περικοπές που αφορούν ακύρωση εξοπλιστικών προγραμμάτων και τα άλλα 333 εκ. είναι εξοικονόμηση πόρων από τροποποιήσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων προς τα κάτω.

Σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά έξοδα, το Υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση σχεδόν 55 στρατοπέδων σε ολόκληρη τη χώρα. Στη συνέχεια, τα κέντρα νεοσυλλέκτων σε όλη τη χώρα, που ξεπερνούν τα 20, θα μειωθούν από 9 έως 15. Επιπλέον θα αποσυρθούν 11 παλαιά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και 47 παλαιά πολεμικά αεροσκάφη.

Σε αυτά προστίθενται η μείωση των εισακτέων κατά 30% στις στρατιωτικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, και η μείωση του αριθμού των Ανωτέρων και Ανωτάτων Αξιωματικών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα