Χριστοφίδης: Τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα επιδιώκει η Κυβέρνηση, ενόψει της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα

18:13 23/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στόχος της Κυβέρνησης, ενόψει της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, είναι η επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής ενότητας τόσο των πολιτικών δυνάμεων του τόπου όσο και των κοινωνικών εταίρων, τόνισε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης, επισημαίνοντας ότι “αυτή η ενότητα θα πρέπει να κτιστεί στη βάση της θέσης της Κυβέρνησης για περαιτέρω δημοσιονομική εξυγίανση, για διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και για διασφάλιση της ανάπτυξης στον τόπο μας”.

“Μια τέτοια προσέγγιση

δεν είναι μόνο ζήτημα αποτροπής δυσβάστακτων μέτρων αλλά κύρια, ζήτημα διασφάλισης της προοπτικής εξόδου από την κρίση και αποτροπής ενός φαύλου κύκλου ύφεσης στην Κύπρο όπως δυστυχώς έχει εμφανιστεί σε διάφορες άλλες ευρωπαϊκές χώρες”, είπε ο κ. Χριστοφίδης στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης το απόγευμα της Κυριακής.

Ανέφερε ότι “επειδή γίνεται πολύ συζήτηση το τελευταίο χρονικό διάστημα για την αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας” θέλει να σημειώσει ότι “η μεγαλύτερη ζημιά στην αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας γίνεται από ισοπεδωτικές για την οικονομία προσεγγίσεις”.

Ασφαλώς, συνέχισε, “χρειαζόμαστε μια περαιτέρω δημοσιονομική εξυγίανση, όμως είναι πλέον κοινά αποδεκτό το γεγονός ότι αν δεν ήταν το πρόβλημα των τραπεζών η Κύπρος δεν θα χρειαζόταν να απευθυνθεί στον Μηχανισμό Στήριξης”.

Ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι “αν κάποιοι παρουσιάζουν την κυπριακή οικονομία, περίπου ως καταρρέουσα ή με τεράστια προβλήματα, όχι απλά πλήττουν τις δυνατότητες ξένων επενδύσεων στην Κύπρο, αλλά ταυτόχρονα πλήττουν τη διαπραγματευτική μας ικανότητα έναντι της Τρόικας, αλλά και την ίδια την αγορά”.

“Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, θα θέλαμε να συστήσουμε σε όλους ψυχραιμία, ειδικά αυτό το χρονικό διάστημα και ισορροπημένες προσεγγίσεις τόσο για την κυπριακή οικονομία όσο και για τα πραγματικά προβλήματα που έχουμε σήμερα να αντιμετωπίσουμε”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα