Εξηγήσεις για το κλείσιμο του Οργ. Γαλακτοκομικών ζητούν οι βουλευτές

17:57 13/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εξηγήσεις από την εκτελεστική εξουσία ζητά η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ως προς το πρόγραμμα δράσης της σε ό,τι αφορά το κλείσιμο του Οργανισμού Κυπριακής Γαλακτοκομικής Βιομηχανίας.

«Το ότι αυτός ο Οργανισμός στο αμέσως επόμενο διάστημα έχει εξαντλήσει τον ρόλο του είναι δεδομένο», ανέφερε ο Προεδρεύων της Επιτροπής Αγγελος Βότσης κατά τη διάρκεια δηλώσεων του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του Οργανισμού για το 2012.

Εξήγησε ότι «η δουλειά

που κάνει σήμερα αυτός ο Οργανισμός είναι να ελέγχει τις ποσοστώσεις γάλακτος όπως επιβάλλει η ΕΕ», προσθέτοντας ότι «αυτή η υποχρέωση θα τερματιστεί το 2015, όπως επίσης να κάνει εξειδικευμένους ελέγχους με το δικό του χημείο σε σχέση με την ποιότητα του γάλακτος».

Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτές οι δραστηριότητες θα πρέπει να βρεθούν άμεσα τρόποι ώστε να απορροφηθούν από άλλες υπηρεσίες της Δημοκρατίας, ούτως ώστε να μπορέσουμε ομαλά και χωρίς να μείνουν – αν θέλετε – στον δρόμο 39 εργαζόμενοι, να βρούμε τους τρόπους ώστε και ο Οργανισμός να κλείσει τον κύκλο του και παράλληλα οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να απορροφηθούν σε άλλες υπηρεσίες του κράτους».

Δυστυχώς, σημείωσε ο κ. Βότσης, «παρά την εξαγγελία της πολιτικής απόφασης που λέει ότι ο Οργανισμός έχει κλείσει τον κύκλο του, δεν έχουμε πειστεί ότι έχουν γίνει εκείνες οι κινήσεις ώστε με ένα πρόγραμμα δράσης να ξέρουμε ότι την ‘α’ χρονική περίοδο θα έχουμε αυτές τις δράσεις, στη ‘β’ αυτές τις δράσεις, που θα οδηγήσουν στο ομαλό κλείσιμο αυτού του Οργανισμού».

«Εχουμε ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά θα ζητήσουμε και από το Υπουργείο Γεωργίας, να μας καταθέσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα βάσει του οποίου θα υλοποιηθεί αυτή η πολιτική απόφαση για κλείσιμο αυτού του Οργανισμού», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Βότσης ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός του Οργανισμού είναι περίπου 2 εκ. ευρώ, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, δικαιολογείται με την έννοια ότι θα συνεχίσει να κάνει και αυτή τη χρονιά τον έλεγχο για τις ποσοστώσεις του γάλακτος, καθώς και τον ποιοτικό έλεγχο.

«Εφόσον αποφασίσουμε ότι θα πρέπει να κλείσει πριν το 2015 αυτός ο Οργανισμός, αυτοί οι έλεγχοι θα πρέπει να βρούμε τρόπους να γίνονται από κάποιες άλλες υπηρεσίες του κράτους», είπε.

Σε δηλώσεις για το θέμα, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε ότι «αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι πρόκειται για έναν Οργανισμό του δημοσίου για τον οποίο η ίδια η Κυβέρνηση το Καλοκαίρι αποφάσισε και ανακοίνωσε την κατάργηση του», προσθέτοντας ότι «αυτό έγινε στις γνωστές συσκέψεις στο Προεδρικό το περασμένο Καλοκαίρι».

«Για να φτάσουμε σήμερα να βλέπουμε ότι επαναλαμβάνεται το αίτημα για κρατική χορηγία μερικών εκατομμυρίων και κυρίως ακούμε ότι δεν έχει τελικά ληφθεί η όποια πολιτική απόφαση και θα δούμε, λέει η Κυβέρνηση, τί θα γίνει με αυτόν τον Οργανισμό», είπε.

Ενας Οργανισμός, συμπλήρωσε, «ο οποίος κατ’ ακρίβεια έχει εξαντλήσει τον ρόλο και την αποστολή του τη στιγμή που η Κύπρος εντ

Keywords
Τυχαία Θέματα