Εξηγήσεις για την Τρόικα ζητά από την Κυβέρνηση ο Ν. Παπαδόπουλος

15:33 17/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Είναι η Κυβέρνηση που πρέπει να εξηγήσει κατά πόσο διαφωνεί με την προσέλευση και την παρουσία της Τρόικας στην Κύπρο, είπε ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και πρόσθεσε, παράλληλα, ότι εάν παρθεί κάποια απόφαση για οποιοδήποτε θέμα από συλλογικά όργανα του ΔΗΚΟ, αυτή η απόφαση θα πρέπει να είναι σεβαστή.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Εκπροσώπου

Τύπου του ΔΗΣΥ, ο οποίος διερωτήθηκε αν ο κ. Λιλλήκας επικρίνει τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και το κόμμα του για νεοφιλελευθερισμούς, πώς θα χαρακτήριζε τις θέσεις του κ. Παπαδόπουλου, ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι «δεν ξέρω αν είναι πιο νεοφιλελεύθερες οι θέσεις της Τρόικας, αλλά την Τρόικα την έχει καλέσει να επισκεφτεί την Κύπρο η αριστερή Κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια».

«Εάν δεν συμφωνούσαν με τις θέσεις τους, γιατί τους κάλεσαν. Εάν έχουν πρόβλημα αντιμετώπισης των δημόσιων οικονομικών, αυτό που μας εισηγείται και μας λέει ο κ. Χριστόφιας είναι ότι τώρα που τα έχουμε κάνει εμείς σαλάτα, θα φέρουμε τους νεοφιλελεύθερους να μας βοηθήσουν; Είναι η Κυβέρνηση που πρέπει να μας εξηγήσει κατά πόσο διαφωνεί με την προσέλευση και την παρουσία της Τρόικας στην Κύπρο. Αν έχουν τέτοιες έντονες απόψεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το κυβερνών κόμμα, θα πρέπει να τους ζητήσουν να φύγουν, αλλά θα πρέπει να μας πουν πού θα βρούμε τα χρήματα στο τέλος του χρόνου να πληρώσουμε φάρμακα στα Νοσοκομεία, Νοσοκόμους, Γιατρούς, Αστυνομικούς, Δασκάλους», πρόσθεσε.

Γιατί δεν αρκεί, απλά και μόνο, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, «να μας επαναλαμβάνουν κάποιοι ότι διαφωνούν ιδεολογικά με τις προτάσεις της Τρόικας».

«Θα πρέπει, παράλληλα, να μας εξηγήσουν και πού θα βρουν τα χρήματα. Θα πρέπει να μας παρουσιάσουν τις αντιπροτάσεις τους. Από τις 25 του Ιούλη έχουν ενώπιον τους, στο Υπουργείο Οικονομικών και το Προεδρικό, τις προτάσεις της Τρόικας και μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει ούτε λέξη σε σχέση με τις δικές τους προτάσεις για το πώς θα καλύψουν τους ίδιους στόχους. Αρα, αυτά τα ερωτήματα πρέπει πρώτιστα να τα απαντήσει η Κυβέρνηση. Εκείνοι έχουν την ευθύνη διαπραγμάτευσης. Εμείς σεβόμαστε αυτό το ρόλο. Εμείς θέλουμε ο Υπουργός Οικονομικών να μπορέσει να διαπραγματευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όποια βοήθεια ζητήσει από εμάς θα του τη δώσουμε. Εμείς είμαστε έτοιμοι να του δώσουμε και τις δικές μας εισηγήσεις, εάν αυτό μας ζητηθεί», συμπλήρωσε.

Είπε, επίσης, ότι μέχρι σήμερα δεν τους έχει κοινοποιηθεί το έγγραφο της Τρόικας.

«Μέχρι σήμερα δεν έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών ή από την Κυβέρνηση Χριστόφια η οποιαδήποτε θέση του Δημοκρατικού Κόμματος σε σχέση με την οικονομία, αλλά ακούω κάθε μέρα τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ να μας ερωτά ποιες είναι οι δικές μας οι θέσεις. Και ρωτούμε εμείς πρώτοι, ποιες είναι οι δικές τους οι θέσεις ; Ας πουν επιτέλους στον κόσμο ποιες είναι οι δικές τους αντιπροτάσεις και ας εξηγήσουν στον κόσμο αν έχουν αντιπροτάσεις. Γιατί δεν παρουσίαζαν αυτές τις αντιπροτάσεις πριν πέντε μήνες, πριν ένα χρόνο, πριν

Keywords
Τυχαία Θέματα