Έξι «απαγορευμένες» τροφές, που τελικά μας ωφελούν

14:36 20/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μπορεί κάποια τρόφιμα να κάνουν καλό στην υγεία, αλλά, όπως και να το κάνουμε, δεν ανήκουν στην κατηγορία των τροφίμων που αποκαλούμε «λιχουδιές».

Όμως, νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι κάποιες τροφές που, μέχρι τώρα κατατάσσαμε στη μαύρη λίστα, έχουν στοιχεία που μπορούν να τις χαρακτηρίσουν ως ενδιαφέρουσες τροφές. Αρκεί, βέβαια, η κατανάλωσή τους να γίνεται με μέτρο! Έτσι, πρόκειται για:

ΠΟΠΚΟΡΝ

Το γευστικό συνώνυμο του κινηματογράφου μπορεί να προλάβει τον καρκίνο και να βοηθήσει, μάλιστα, όσους κάνουν δίαιτα να πετύχουν μεγαλύτερη απώλεια βάρους. Επίσης, το ποπκόρν περιέχει τριπλάσιες ίνες σε σχέση με τους ηλιόσπορους, γεγονός που το κάνει πιο χορταστικό, ενώ βοηθά στην ισορροπία του επιπέδου της γλυκόζης στο αίμα. Έρευνα που παρουσιάστηκε στην Αμερικανική Εταιρεία Χημικών δείχνει ότι τα πραγματικά οφέλη του ποπκόρν πηγάζουν από τις μεγάλες ποσότητες πολυφαινολών, αντιοξειδωτικών που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες ενοχοποιούνται για ασθένειες, όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες. Αυτά ισχύουν, με την προϋπόθεση ότι δεν έχει πολύ αλάτι.

ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Είναι μια από τις πιο πλούσιες πηγές μονοακόρεστων λιπαρών και εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, ινών που συμβάλλουν στην υγεία του εντέρου και φολάτης, η οποία προστατεύει από τον καρκίνο στο κόλον και καρδιοπάθειες. Επίσης, τα φιστίκια πιστεύεται ότι μειώνουν τις φλεγμονές στο σώμα και ενισχύουν την υγεία των αιμοφόρων αγγείων, γύρω από την καρδιά. Μάλιστα, ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ ανέφεραν ότι η κατανάλωση ως σνακ φιστικοβούτυρου, πέντε μέρες την εβδομάδα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας κατά 50%.

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Σύμφωνα με έρευνα, η πηκτίνη

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα