Έτος ανάκαμψης το 2014, δηλώνει ο Σαμαράς εγκαινιάζοντας τη ΔΕΘ

13:07 7/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για την οικονομία της Ελλάδας, που θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα και δεν θα χρειασθούν νέα μέτρα, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, με ομιλία του, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Πέρυσι,

είπε ο Πρωθυπουργός, προεξοφλούσαν την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ενώ εφέτος όλοι προεξοφλούν την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Ελλάδα αφήνει πίσω οριστικά το χθες και αλλάζει σελίδα, η οικονομία της γίνεται ανταγωνιστική και η ρευστότητα επιστρέφει στην αγορά.
Οι φορολογικές επιβαρύνσεις για τους πολίτες ήσαν δυσβάσταχτες, αναγνώρισε ο Πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι του χρόνου θα είναι καλύτερα, καθώς θα ζητηθούν λίγα από πολλούς, ανάλογα με τις δηλώσεις του καθενός.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύθηκε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα -εφ` όσον διαπιστωθεί πόσο είναι- θα διατεθεί για την ανακούφιση χαμηλοσυνταξιούχων και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Δήλωσε επίσης πως ο στόχος του είναι ο ενιαίος φόρος για τις επιχειρήσεις με συντελεστή 15% και επέμεινε στο ότι θα επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα και αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την έξοδο από το Μνημόνιο, λέγοντας ότι το πρώτο επτάμηνο του 2013 υπήρξε πρωτογενές πλεόνασμα 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα