Εθνική διαβούλευση και συνεννόηση για την οικονομία ζητεί ο Ομήρου

15:32 8/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η τεχνητή καθυστέρηση που επιχειρεί η κυβέρνηση δεν θα σώσει την κυπριακή οικονομία, θα την οδηγήσει αντίθετα στο βάραθρο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου κάνοντας λόγο για «χείριστη στάση που οδηγεί στο βάθεμα της κρίσης και στο πάγωμα της αγοράς».

Σε δηλώσεις στην Πάφο ο κ. Ομήρου σημείωσε ότι η κυβέρνηση υπέβαλε αίτηση για ένταξη στον μηχανισμό στήριξης, κάλεσε δηλαδή την Τρόικα

να έρθει στην Κύπρο προκειμένου να συζητήσει όρους και προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα χορηγηθεί δάνειο στην Κυπριακή Δημοκρατία για την αντιμετώπιση της δεινής θέσης στην οποία περιήλθε η Κυπριακή οικονομία.

Οπως έγινε γνωστό, πρόσθεσε, η Τρόικα από τις 25 Ιουλίου έχει καταθέσει προκαταρκτικές προτάσεις για τα μέτρα που εισηγείται να ληφθούν αναμένοντας τις αντιπροτάσεις και τα σχόλια της κυβέρνησης.

«Αντί η κυβέρνηση να διαβουλευθεί με τις πολιτικές δυνάμεις, αφού πρώτα τις ενημερώσει, ώστε να καταθέσει αντιπροτάσεις στα πλαίσια μια σωστής διαπραγμάτευσης με στόχο τη δημοσιονομική εξυγίανση αλλά και την διαφύλαξη του κοινωνικού ιστού, μακριά από πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας και σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, επέλεξε τη σιωπή, την αδράνεια και την ακινησία».

Εδώ και τώρα, είπε, επιβάλλεται ενημέρωση, εθνική διαβούλευση και εθνική συνεννόηση για μια αποτελεσματική διαπραγμάτευση. Κάθε άλλη στάση και κάθε άλλη καθυστέρηση θα συνιστά έγκλημα εκ προμελέτης εις βάρος της κυπριακής οικονομίας, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα