Ερωτοκρίτου: Ψεύδη λόγω πανικού καταλογίζει στο ΑΚΕΛ

16:06 20/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η προσπάθεια του ΑΚΕΛ να κρύψει τον πανικό του από τα αποτελέσματα στις δημοτικές εκλογές, τον οδηγεί σε ψεύδη και ανυπόστατους ισχυρισμούς, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ο οποίος απέρριψε τις αναφορές για αφαίμαξη των ποσοστών του κόμματος από άλλους πολιτικούς χώρους.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο κ.

Ερωτοκρίτου είπε ότι ”αφού διαμόρφωσαν (το ΑΚΕΛ) τους αριθμούς των αποτελεσμάτων όπως ήθελαν, ακούσαμε και τον ισχυρισμό ότι το ΕΥΡΩΚΟ έχει υποστεί αφαίμαξη από άλλους πολιτικούς χώρους. Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα σε σχέση με τους αριθμούς”.

Το ΕΥΡΩΚΟ ”σε παγκύπρια κλίμακα κατέγραψε αύξηση συγκριτικά με τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2006. Το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 4% συγκριτικά με το 3,8% το οποίο είχε καταγράψει στις εκλογές του 2006”, είπε και αναφέρθηκε σε αποτελέσματα μικρότερων περιφερειακών δήμων, ”όπου η αύξηση ή η αντίστοιχη πτώση, είναι ευκολότερα ανιχνεύσιμη αλλά και πιο ασφαλής”.

Σύμφωνα με τον κ. Ερωτοκρίτου, ”στο Δήμο Λακατάμειας, το ΕΥΡΩΚΟ είχε μια αύξηση σε σχέση με το 2006, της τάξης τους 14%, ενώ το ΑΚΕΛ μια μείωση περίπου 7%. Στην Εγκωμη το ΕΥΡΩΚΟ είχε αύξηση 21%, ενώ το ΑΚΕΛ είχε μείωση 27%. Στον Αγιο Δομέτιο το ΕΥΡΩΚΟ είχε αύξηση 11%, ενώ το ΑΚΕΛ είχε μείωση 17%”.

Τα αποτελέσματα της Κυριακής, συνέχισε, ”κατατάσσουν το ΕΥΡΩΚΟ ως τέταρτο κόμμα σε μεγάλους και κύριους Δήμους, όπως της Λευκωσίας, της Λακατάμειας, της Εγκωμης, της Αμμοχώστου και αλλού” και είπε ότι ”η πλειοψηφία των υποψηφίων Δημάρχων που υποστήριξε το ΕΥΡΩΚΟ πέτυχαν να εκλεγούν και το ποσοστό του κόμματος μας ήταν αυτό που σε πολλές περιπτώσεις καθόρισε, αφού ήταν οριακό το αποτέλεσμα, τη νίκη”.

Αυτά τα αποτελέσματα, είπε, ”είναι μια αδιάψευστη πραγματικότητα και δεν αλλοιώνεται από τους ψευδείς ισχυρισμούς, τα ασύστολα ψεύδη και τη λασπολογία, που ως συνήθως εξαπολύει εναντίον του δικού μας κόμματος το ΑΚΕΛ”, το οποίο κάλεσε να επιχειρήσει μια σωστή ανάγνωση των αποτελεσμάτων της περασμένης Κυριακής και να ερμηνεύσει σωστά το ποσοστό της αποχής, ”που το αφορά κύρια και πρωταρχικά ως κυρίαρχη πολιτική φιγούρα του πολιτικού συστήματος, που συνολικά έχει απαξιωθεί με την αποχή που κυμαίνεται γύρω στο 30%”.

”Αν οι πολίτες έχουν απηυδήσει, απορρίπτουν το πολιτικό σύστημα και απαξιώνουν τους πολιτικούς και την πολιτική, την κύρια ευθύνη έχουν αυτοί που κυβερνούν, χωρίς να θέλω να μειώσω ή να ισοπεδώσω τις ευθύνες των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων”, είπε ο κ. Ερωτοκρίτου και πρόσθεσε ότι ”εμείς έχουμε τη δική μας αυτοτέλεια, τη δική μας αυθύπαρκτη ύπαρξη και για τις ερχόμενες προεδρικές εκλογές, γιατί εκεί θέλει να πάρει το πράγμα το ΑΚΕΛ, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, δεν είμαστε δεδομένοι για κανέναν”.

Keywords
Τυχαία Θέματα