Ερωτήματα ΠΑΣΕΧΑ προς Ανδρέα Βγενόπουλο

17:59 29/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος «δεν έχει λόγο να ανησυχεί για στοιχεία που κατατέθηκαν σε βάρος του», αναφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επενδυτών Χρηματοοικονομικών Αξιών (ΠΑΣΕΧΑ) σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Ο ΠΑΣΕΧΑ διερωτάται πώς ο Ανδρέας Βγενόπουλος, «γνωρίζει τι στοιχεία δόθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα» αφού αναφέρεται σε «παρανόμως κτηθέντων απορρήτων στοιχείων» και τον καλεί να ενημερώσει και το Σύνδεσμο.

Ο ΠΑΣΕΧΑ διερωτάται ακόμα «γιατί ανησυχεί τόσο πολύ ο Ανδρέας Βγενόπουλος για τις ενέργειες της Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μια και είναι καθαρός ουρανός;».

«Είναι προφανές ότι τη Λαϊκή Τράπεζα διοικούσαν Αριανοί τα τελευταία 7 χρόνια πριν την κατάρρευσή της και είναι επίσης Αριανοί που κρατούσαν στο χαρτοφυλάκιό της Λαϊκής Τράπεζας ελληνικά ομόλογα μεγαλύτερης αξίας από το κεφάλαιο της τράπεζας τη στιγμή μάλιστα που από τον Απρίλιο του 2010 οι οίκοι αξιολόγησης άρχισαν να τα κατατάσσουν σε κατηγορία σκουπιδιών».

«Και είναι Αριανοί που έδιδαν δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ορισμένους επιχειρηματίες με ελάχιστες ή καθόλου εξασφαλίσεις» συνεχίζει ο ΠΑΣΕΧΑ.

Αναφέρει, επίσης, πως «προφανώς και την απόφαση για πώληση αξιογράφων της Λαϊκής Τράπεζας σε ανυποψίαστους καταθέτες με πρακτικές που, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ήταν παράνομες, έλαβαν Αριανοί».

Keywords
Τυχαία Θέματα