Ερώτημα Παπαδοπούλου στην Κομισιόν για παράνομες λατομεύσεις στον Πενταδάκτυλο

18:22 7/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το θέμα για τις παράνομες λατομεύσεις στον Πενταδάκτυλο επανέφερε η Ευρωβουλευτής (ΔΗΚΟ, Σ&Δ) Αντιγόνη Παπαδοπούλου, με σχετικά ερωτήματα που υπέβαλε προς τους αρμόδιους Επιτρόπους της ΕΕ.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γραφείο της Κύπριας Ευρωβουλευτού, η κ. Παπαδοπούλου, επικαλούμενη και σχετικά δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού Τύπου, που αναφέρονται στην τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή και τις ανεπανόρθωτες ζημιές που συντελούνται, καταγγέλλει ξανά και την προκλητική παρουσία της τουρκικής σημαίας στο σκλαβωμένο Πενταδάκτυλο επί εδάφους που

καταστρέφεται συστηματικά, με τη χρήση τοξικών χημικών ουσιών.

Εξάλλου, με άλλο γραπτό της ερώτημα, η Ευρωβουλευτής εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του δικαιώματος της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης των δημοσιογράφων στην Τουρκία. Απευθυνόμενη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην υπόθεση Oda tv, όπου οι δημοσιογράφοι Barış Terkoğlu και Soner Yalcin, φυλακίστηκαν με βάση, όπως αποδείχθηκε, ψευδή στοιχεία.

Η κ. Παπαδοπούλου καλεί την Κομισιόν να παρέμβει προς την τουρκική Κυβέρνηση, ζητώντας συμμόρφωση της χώρας αυτής με το ευρωπαϊκό κεκτημένο ως χώρα υπό ένταξη και αποκατάσταση της δικαιοσύνης με μέτρα που θα διασφαλίζουν το δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας στην έκφραση.

Σε τρίτο γραπτό ερώτημα της Ευρωβουλευτού, καλείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ευαισθητοποιηθεί στο σοβαρό θέμα που προέκυψε με τη διοργάνωση πακέτων διακοπών από τουρκική εταιρεία προς τη Βοσνία και την κατεχόμενη Κύπρο για γυναίκες που επιθυμούν να υποβληθούν σε έκτρωση.

Η Ευρωβουλευτής υποδεικνύει προς την Κομισιόν ότι την ίδια ώρα που στην Τουρκία προωθείται η απαγόρευση αμβλώσεων και τυχερών παιχνιδιών, «εξάγονται» τέτοιες παράνομες ενέργειες στην κατεχόμενη Κύπρο, η οποία «δυστυχώς μετατράπηκε σε παράδεισο ακολασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα