Την απομάκρυνση εργοστασίων από το Πέρα Χωρίο Νήσου συζήτησε η Επ. Περιβάλλοντος

17:52 7/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κοινοτικό Συμβούλιο και η Επιτροπή Αγώνα της περιοχής Πέρα Χωρίου Νήσου θα κατέλθουν στις 19 Σεπτεμβρίου σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να ζητήσουν την επίσπευση των διαδικασιών απομάκρυνσης εργοστασίων από τις κατοικημένες περιοχές, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος Αδάμος Αδάμου, μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Γιώργος Περδίκης, από την πλευρά του, δήλωσε ότι εργοστασιάρχης

εξεστόμισε μέσα στη Βουλή απειλές προς τους διαδηλωτές, προς τις Κοινοτικές Αρχές και τους Βουλευτές σε σχέση με την εκδήλωση διαμαρτυρίας και κάλεσε την Αστυνομία να φρουρήσει και να αστυνομεύσει τη διαδήλωση.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος συζήτησε σήμερα το θέμα που αφορά τη λειτουργία δύο εργοστασίων, σε κατοικημένες περιοχές, στο Πέρα Χωρίου Νήσου και τη διαμαρτυρία των κατοίκων.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας, ο κ. Αδάμου είπε ότι τα εργοστάσια ήδη έχουν καταδικαστεί από δικαστήρια για παράνομες εγκαταστάσεις και για απόβλητα.

«Υπάρχει λύση στο πρόβλημα και η λύση στο πρόβλημα είναι η μετακίνηση των εργοστασίων από τις κατοικημένες περιοχές σε άλλη περιοχή που ήδη έχει παραχωρηθεί από το κράτος. Επειδή έχουμε διαγνώσει μια καθυστέρηση στο θέμα έχουμε αποφασίσει ότι θα στείλουμε επιστολή στην Νομική Υπηρεσία, να μας απαντήσει για τα μέτρα που πρόκειται να λάβει αν συνεχίσουν αυτές οι καθυστερήσεις στην μετακίνηση των εργοστασίων», πρόσθεσε.

Είπε, επίσης, ότι τους έχει δηλωθεί από το Κοινοτικό Συμβούλιο και από την Επιτροπή Αγώνα της περιοχής Πέρα Χωρίου Νήσου ότι στις 19 Σεπτεμβρίου θα κατέλθουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις «προκειμένου να βοηθήσουν στην επίσπευση των διαδικασιών απομάκρυνσης των εργοστασίων από τις κατοικημένες περιοχές».

κ. Περδίκης, σε δηλώσεις του, είπε ότι «τέρατα και σημεία σήμερα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος».

«Στο Πέρα Χωρίο Νήσου υπάρχουν δύο εργοστάσια, τα οποία λειτουργούν μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Το θέμα είχε εγγραφεί από εμένα και συζητήθηκε τον περασμένο Ιούνιο και ενόψει κινητοποιήσεων των κατοίκων αποφασίσαμε σήμερα να το ξαναδούμε και να δούμε σε ποιο σημείο βρίσκεται η προσπάθεια ελέγχου της ρύπανσης από αυτά τα δύο εργοστάσια. Οι κάτοικοι ανησυχούν γιατί εμφανίζονται πολλά κρούσματα καρκίνου στην περιοχή αυτών των δύο εργοστασίων», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι αποδείχτηκε μέσα από ντοκουμέντα μια απερίγραπτη ασυνεννοησία μεταξύ των κυβερνητικών Υπηρεσιών με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζονται αποφάσεις για έκδοση διαταγμάτων αναστολής εργασιών του ενός συγκεκριμένου εργοστασίου κατασκευής και αποθήκευσης χλωρίνης.

Πρόσθεσε ότι είναι πραγματικά συνταραχτικά τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν «ότι ενώ είχαν δοθεί οδηγίες για αίτηση στο δικαστήριο για αναστολή των εργασιών του εργοστασίου, λόγω σωρείας παρανομιών που δημιουργούν κινδύνους και διαρροών που δημιουργούν ρύπανση και κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων, ασυνεννοησίες, αδράνειες μεταξύ τ

Keywords
Τυχαία Θέματα