Έρογλου: «Η τ/κ πλευρά μελετά προσχέδιο δήλωσης των ΗΕ»

22:30 8/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου δήλωσε ότι έφτασε ο καιρός για την επίλυση του Κυπριακού, προσθέτοντας πως η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη να αρχίσει για αυτό το σκοπό διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι στόχος είναι όπως υπάρξει δημοψήφισμα μέσα στο Μάρτη του 2014 ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει πιθανότητα να επιτευχθεί συμφωνία.

Για

το κοινό ανακοινωθέν που αναμένεται να εκδοθεί κατά την πρώτη κοινή συνάντηση των ηγετών του δύο κοινοτήτων, είπε ότι η τ/κ πλευρά εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, αναφέροντας ότι και οι δύο πλευρές ετοίμασαν προσχέδια δήλωσης αλλά δεν έχουν καταλήξει σε κοινή δήλωση.

Πρόσθεσε ότι ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ έδωσε στον Τ/κ διαπραγματευτή Οσμάν Ερτούγ ένα προσχέδιο δήλωσης, το οποίο καταγράφει τις σκέψεις των δύο πλευρών και το οποίο η τ/κ πλευρά θα αξιολογήσει.

Ο Ντερβίς Ερογλου είπε ότι η κοινή δήλωση δεν είναι απαραίτητη και ότι οι συγκλίσεις μεταξύ του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του τέως Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δεν μπορεί να αγνοηθούν.

Υποστήριξε, τέλος, ότι όλα θα είναι ισότιμα σε επίπεδο διαπραγματευτών στις επισκέψεις σε Ελλάδα και Τουρκία και ότι αυτές οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα