Έρογλου: Ανησυχία από τις δηλώσεις υποψηφίων για την προεδρία στην ε/κ πλευρά

11:33 17/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ανησυχία στην τουρκοκυπριακή πλευρά προκαλούν ορισμένες δηλώσεις υποψηφίων για τις Προεδρικές εκλογές του 2013, σύμφωνα με τον Ντερβίς Ερογλου, ο οποίος έδωσε ως παράδειγμα τις δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη που δήλωσε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί θα αποσύρει τις παραχωρήσεις στις οποίες προέβη ο Δημήτρης Χριστόφιας, δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε πρόταση προς την τ/κ πλευρά χωρίς την προηγούμενη

στήριξη του 75% του Εθνικού Συμβουλίου και ότι οι συνομιλίες δεν θα διεξάγονται πλέον σε επίπεδο ηγετών, αλλά θα υποβιβαστούν σε επίπεδο διαπραγματευτικών ομάδων.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Βατάν αναφερόμενος στις Προεδρικές, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι παρακολουθούν όλα αυτά τα θέματα και έχουν καθορίσει τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν μαζί με Τούρκους αξιωματούχους, τόνισε στη συνέχεια ότι σε περίπτωση που μετά τις εκλογές που θα διεξαχθούν στην ΚΔ υπάρξει μια κοινή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και εξευρεθεί η βάση, τότε υπάρχει πιθανότητα να αρχίσει μια νέα διαδικασία για το Κυπριακό υπό νέους όρους.

Αναφερόμενος στην επικείμενη μετάβασή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Έρογλου είπε ότι έχει μεγάλη σημασία να επωφεληθεί η τ/κ αντιπροσωπεία που θα τον συνοδεύει από το Συνέδριο Συντονισμού, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ και στο οποίο μετέχουν οι ΥΠΕΞ των ισλαμικών χωρών. Ανέφερε ακόμα ότι στην ημερήσια διάταξη της τ/κ πλευράς στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνονται και ορισμένες νέες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα