Έρογλου: Αν δεν υπάρξει συμφωνία, θα βρούμε τη λύση για μας

11:05 3/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το κυπριακό δεν μπορεί να συνεχίζεται για πάντα. Αυτή τη θέση επανέλαβε χθες ο Τ/Κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου. Μιλώντας χθες σε αντιπροσωπεία της συντεχνίας του Τύπου στα κατεχόμενα ανέφερε: ”εμείς ήρθαμε, θα φύγουμε, οι διαπραγματεύσεις ακόμα συνεχίζονται. Δεν μπορεί να υπάρχει νόημα στη συνέχιση των συνομιλιών χωρίς τέλος. ‘Η θα υπάρξει συμφωνία, ή αν δεν θα υπάρξει, πρέπει όλοι να μπορούν να δουν μπροστά”.

Επισημαίνοντας ότι έχει αρχίσει η διπλωματία που ”πήγαινε – έλα”, ο κ. Ερογλου ευχήθηκε όπως ”μέχρι τον Ιανουάριο θα αυξήσουμε τα σημεία προσέγγισης και στην ειδική σύνοδο

της Νέας Υόρκης θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι για μια διάσκεψη”.

Η τ/κ πλευρά προσεγγίζει το θέμα διαφορετικά από την ε/κ που πιστεύει ότι ο χρόνος δεν είναι πολύ σημαντικός και είναι η πλευρά (η τ/κ) που επιθυμεί τη συμφωνία και κατέθεσε προτάσεις για αυτό και πως δεν μπορεί να υποχωρείς έναντι της άλλης πλευράς ούτε και να πας μπροστά με το να τους κακομαθαίνεις.

”Γι αυτό το λόγο σε ένα βήμα που κάνετε, περιμένετε και το βήμα της άλλης πλευράς. Σε ένα τέτοιο πνεύμα συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις. Μακάρι να υπάρξει μια συμφωνία. Αν δεν υπάρξει, θα βρούμε τη λύση για μας”.

Σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία του ”συμβουλίου δικαιοσύνης του λαού” ο Τ/κ ηγέτης δήλωσε ότι όσοι έχουν σήμερα την ”ιθαγένεια” του ψευδοκράτος, θα είναι και πολίτες του νέου συνεταιρικού κράτους που θα προκύψει από μια συμφωνία. Και σε αυτό, συνέχισε, θα επιμείνει ο ίδιος γιατί άλλως πως δεν θα αρμόζει στους διεθνείς κανόνες και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Επιθυμεί, είπε, την επίτευξη συμφωνίας που να ικανοποιεί όλους όπως επιθυμεί και μια ήρεμη και ασφαλή ζωή για τους Τ/κ και πως από την μέρα που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προσπαθεί με καλή θέληση, να πετύχει μια διαρκή συμφωνία και δεν δίνει σημασία στα όσα λέγονται ότι ο ίδιος δεν την επιδιώκει.

Keywords
Τυχαία Θέματα