Έρογλου : ‘Συζητήθηκαν όλα τα θέματα στο Κυπριακό’

12:06 18/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Δεν έμεινε κανένα σημείο που δεν έχει συζητηθεί και τύχει διαβούλευσης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου τονίζοντας ότι το Κυπριακό είναι πλέον καιρός να επιλυθεί.

Στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο 18ης Μαρτίου στην πόλη Τσιανάκκαλε (Δαρδανέλια) της Τουρκίας με θέμα «Οι διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού από το παρελθόν μέχρι σήμερα», ο κ . Ερογλου έθεσε επίσης το ερώτημα τι θα γίνει σε περίπτωση που επιστρέψουν από την Νέα

Υόρκη χωρίς να επιτευχθεί η επιδιωκόμενη πρόοδος, λέγοντας ότι αυτό είναι το βασικότερο ερώτημα που χρήζει απάντησης. Το Κυπριακό, είπε, δεν περιορίζεται μόνο στην Κύπρο, αλλά επηρεάζεται από τις διεθνείς εξελίξεις στην περιοχή και αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο στον πολιτικό και ενεργειακό τομέα.

Είναι ντροπή, πρόσθεσε, για την ανθρωπότητα το γεγονός ότι κάποιοι έκλειναν τα μάτια στο δράμα των Τ/κ κατά την περίοδο 1963-1974 και υπογράμμισε ότι η ειρηνευτική – όπως χαρακτήρισε την εισβολή – επιχείρηση της Τουρκίας στις 20 Ιουλίου του 1974 φέρει το νόημα της αναγέννησης ή και της επιστροφής στην ζωή για τους Τ/κ. Εάν δεν γινόταν η εισβολή, συνέχισε, η Κύπρος θα ήταν ένα ελληνικό νησί όπως η Κρήτη και η Ρόδος.

Αναφερόμενος στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, είπε ότι δεν έμεινε πτυχή του Κυπριακού που να μην συζητηθεί και οι πλευρές γνωρίζουν με «παπαγαλία» τις θέσεις τους πλέον. «Εφτασε ο καιρός για να λυθεί το πρόβλημα. Φυσικά αυτή η λύση θα γίνει με μια δίκαιη και μόνιμη συμφωνία. Θα έχει περιεχόμενο προστασίας των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τ/κ. Η λύση θα γίνει με ένα νέο συνεταιρικό κράτος» κατέληξε ο Τ/κ ηγέτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα