Άρχισε η ανταλλαγή φυλακισμένων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

10:05 18/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Άρχισε την Τρίτη πριν την αυγή η πολυαναμενόμενη ανταλλαγή μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς εκατοντάδων Παλαιστινίων φυλακισμένων με τον Ισραηλινό στρατιώτη, Γκιλάντ Σαλίτ.

Ήδη, οι πρώτες εκατοντάδες Παλαιστινίων φυλακισμένων έχουν μπει σε λεωφορεία και μεταφέρονται από τις φυλακές των στη συνοριακή διάβαση, όπου θα γίνει η ανταλλαγή με τον Ισραηλινό στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, που οι Παλαιστίνιοι της Χαμάς κρατούσαν απο το 2006 φυλακισμένο στη Γάζα.

Το Ανώτατο

Δικαστήριο απέρριψε τέσσερεις εφέσεις κατά της απόφασης για την ανταλλαγή, που υπέβαλαν οι οικογένειες Ισραηλινών που σκοτώθηκαν από παλαιστινιακές επιθέσεις.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα αφεθούν ελεύθεροι σε δύο φάσεις 1.027 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη Σαλίτ, ο οποίος θα μεταφερθεί στην Αίγυπτο και από εκεί στο Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ θα απελευθερώνει Παλαιστίνιους από διάφορες περιοχές. Οι περισσότεροι απ’ τους 477 Παλαιστίνιους που θα αφεθούν ελεύθεροι σήμερα το πρωί, είχαν μεταφερθεί σε κρατητήριο στην έρημο Νεγκέβ.

Από αυτούς, περίπου 100 θα σταλούν στη Δυτική Όχθη, 40 θα σταλούν στην Ιορδανία, την Τουρκία, το Κατάρ και τη Συρία και οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στη Γάζα, όπου η Χαμάς θα τους υποδεχθεί με τιμές ηρώων. Μια δεύτερη ομάδα 550 Παλαιστίνιων κρατουμένων θα αφεθούν ελεύθεροι μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα