Ερντογάν: ‘Εργο ακραίων στοιχείων οι διαδηλώσεις

12:45 3/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εργο ακραίων στοιχείων χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις στην Τουρκία ο Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας επίσης ότι ”είναι οργανωμένες από το εσωτερικό και το εξωτερικό”.

Σε δηλώσεις αναχωρώνοντας για το Μαρόκο όπου θα παραγματοποιήσει επίσκεψη, στο πλαίσιο περιοδείας που περιλαμβάνει την Τυνησία και την Αλγερία, ο Ερντογάν είπε ότι στις διαμαρτυρίες έχει παίξει ρόλο το Ρεπουμπλικανικό

Λαϊκό Κόμμα.

“Αυτοί που δεν μπορούν να νικήσουν το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στις κάλπες, επιχειρούν να το κάνουν με τέτοιους τρόπους”, συνέχισε. Ερωτηθείς σχετικά με τα ξένα ΜΜΕ που έχουν παρουσιάσει την κατάσταση στην Τουρκία ως “Τουρκική `Ανοιξη”, ο Ερντογάν χαρακτήρισε τις σχετικές ειδήσεις “επιπόλαιες” και πρόσθεσε ότι “τις συντάσσουν άνθρωποι οι οποίοι δεν γνωρίζουν την Τουρκία”.

Εξάλλου ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμέρ Γκιουλέρ ανακοίνωσε ότι από τις 27 Μαίου μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 235 διαδηλώσεις σε 67 πόλεις της Τουρκίας, ενώ έγιναν 1.730 προσαγωγές. Σύμφωνα με τον Υπουργό, έχουν τραυματιστεί συνολικά 58 άτομα, από τα οποία τα 4 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα