ΕΠΟΠΑΗ προς ΥΠΟΙΚ: ”Μην δεσμευτείτε για ιδιωτικοποιήσεις”

11:57 25/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πληροφορούμαστε ότι αύριο μεταβαίνετε στις Βρυξέλλες για συνάντηση σας με Ευρωπαίους Αξιωματούχους με αντικείμενο τις ιδιωτικοποιήσεις. Αντικείμενο για το οποίο συστηματικά και σκοπίμως αποφύγατε να συζητήσετε με τους επηρεαζόμενους Οργανισμούς και εργαζομένους, τόσο πριν, όσο και κατά την διάρκεια των συζητήσεων για την επικαιροποίηση του μνημονίου. Πρόσθετα δεν λάβατε υπόψη τις κατά καιρούς εκφρασθείσες

θέσεις των κομμάτων.

Στις 21/11/2013 μας καλέσατε σε διάλογο, στον οποίο, παρόλους τους ενδοιασμούς που είχαμε, παρουσιαστήκαμε με υπευθυνότητα. Δυστυχώς είχαμε επιβεβαιωθεί στις εκτιμήσεις μας ότι δεν ζητούσατε διάλογο, αλλά ο στόχος σας ήταν να μας αναφέρετε τον μονόδρομο που οδηγούμαστε.

Η Οργάνωση μας στη συνάντηση εκείνη σας κατέστησε σαφές ότι διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ και σας ανέφερε και λόγους για τους οποίους το συμφέρον του τόπου επιτάσσει η ΑΗΚ να παραμείνει κάτω από το Δημόσιο Δίκαιο.

Με αφορμή τη δήλωση σας, κατά την συνάντηση μας, ότι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήταν ευτυχής αν αποφεύγονταν οι ιδιωτικοποιήσεις και δεδομένης της αναφοράς σας, ότι δεν έχει ακόμα από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας εκπονηθεί κανένα πλάνο ιδιωτικοποιήσεων, σας καλούμε και κάνουμε έκκληση όπως εξηγήσετε στους ευρωπαίους αξιωματούχους τις κυπριακές πραγματικότητες και ιδιαιτερότητες.

Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να δεσμευτείτε με τρόπο που να δημιουργούνται τετελεσμένα, τα οποία θα οδηγήσουν σε σοβαρά αδιέξοδα και αναταραχή, γιατί πέραν της δεδομένης αντίδρασης των εργαζομένων, θα υπάρξουν και ανυπέρβλητα προβλήματα νομικής και συνταγματικής υφής.

Ανδρέας Πανόρκος

Πρόεδρος

Ε.Π.Ο.Π.Α.Η

Keywords
Τυχαία Θέματα