Απρίλιο του 2014 αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής της μαρίνας Αγίας Νάπας

11:46 25/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ενδιαφέρον για κατασκευή της μαρίνας της Αγίας Νάπας εκδήλωσε «πολύ σοβαρός επενδυτής» και οι εργασίες για το έργο αναμένεται να αρχίσουν τον Απρίλιο του 2014, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου Γιώργος Μιχαηλίδης.

Ωστόσο, όπως ανέφερε «με βάση την μελέτη των ελεγκτών το έργο μετά τη μείωση των τιμών των ακινήτων για να καταστεί βιώσιμο θα πρέπει να παραχωρηθεί επιπλέον 14.000 τετραγωνικών μέτρων δομημένου χώρου».

Πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τη σύμβαση που υπόγραψε στις αρχές του 2012 η εταιρεία «M.M. Makronisos Marina Ltd» με την κυβέρνηση, οι εργασίες κατασκευής του έργου αναμένεται να αρχίσουν τον Απρίλη του 2014. Ο στρατηγικός επενδυτής ετοίμασε ήδη τα αναθεωρημένα τελικά σχέδια της μαρίνας και κατέθεσε αίτηση στην Πολεοδομία για έγκριση τον Απρίλη του 2013».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως «η οικονομική κρίση δημιουργεί προβλήματα στην εξασφάλιση χρηματοδότησης του έργου γι’αυτό η εταιρεία ζήτησε την παροχή κινήτρων σε ενδιαφερόμενους επενδυτές για την υλοποίηση του έργου σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα του συμβολαίου».

Ερωτηθείς για τη μαρίνα στον Πρωταρά, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Αμμοχώστου είπε πως «έγινε μελέτη βιωσιμότητας και περιβαλλοντική μελέτη, ενώ ετοιμάστηκαν οι όροι της προσφοράς. Η κυβέρνηση αναμένει την έγκριση της νομοθεσίας για την προκήρυξη και εκτέλεση του έργου με τη μέθοδο του ΡΡΡ».

Αναφορικά με το γήπεδο γκόλφ στην Αγία Νάπα είπε ότι «εδώ και αρκετά χρόνια έχει παραχωρηθεί η γη για τη δημιουργία γηπέδου γκολφ, στο οποίο δεν θα γίνει καμία ανάπτυξη γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα βιωσιμότητας του έργου. Η εταιρεία «Ayia Napa Forest Golf Ltd.» στην οποία συμμετέχουν οι Δήμοι και αριθμός ξενοδόχων, θα πρέπει τελικά να αποφασίσει κατά πόσο θα προχωρήσει ή όχι με την εκτέλεση του έργου» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα