Επιβραδύνεται η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα

10:51 9/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Επιβραδύνθηκε τον Ιούλιο η παραγωγή στα εργοστάσια της Κίνας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, μια ένδειξη αδυναμίας που επιδεικνύει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, παρά τις προσπάθειες της κινέζικης Κυβέρνησης να τονώσει την ανάπτυξη.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 9,2% τον περασμένο μήνα, αναφέρει η Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας, σε σύγκριση με αύξηση 9,5% τον Ιούνιο, σε ετήσια βάση, παρουσιάζοντας την μικρότερη αύξηση παραγωγής από τον Μάιο του 2009.

Η παραγωγή τους πρώτους επτά μήνες του 2012 αυξήθηκε 10,3%, σημειώνει η Στατιστική Υπηρεσία.

Επίσης,

οι λιανικές πωλήσεις, βασικός δείκτης της καταναλωτικής δαπάνης, επιβραδύνθηκαν επίσης, καθώς αυξήθηκαν 13,1% τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Οι λιανικές πωλήσεις είχαν αυξηθεί 13,7% τον Ιούνιο.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 14,2%, σε ετήσια βάση, τους πρώτους επτά μήνες του 2012.

Η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με ρυθμό 7,6% κατά το δεύτερο τρίμηνο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Εξάλλου, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε χαμηλό 30 μηνών τον Ιούλιο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας έχει περιθώρια δράσης για να χαλαρώσει περαιτέρω την πολιτικής της, μετά τη μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, έτσι ώστε να διατηρήσει την κινέζικη οικονομία σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης ώστε να υλοποιήσει τον επίσημο στόχο ανάπτυξης του 7,5% για το 2012.

Ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε στο 1,8% τον Ιούλιο, από 2,2% τον Ιούνιο, υποχωρώντας περαιτέρω από το υψηλό τριών ετών του 6,5% που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα