Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας

10:46 9/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας επανέλαβε την Πέμπτη ότι η οικονομία “ανακάμπτει μέτρια”, χωρίς, ωστόσο, να ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης της ανάπτυξης, προειδοποιώντας παράλληλα ότι η συνεχιζόμενη κρίση χρέους της Ευρώπης εξακολουθεί να ρίχνει την σκιά της στην ιαπωνική οικονομία.

Μετά από διήμερη συνεδρία, η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε αμετάβλητο τόσο το εργαλείο πολιτικής της, το πρόγραμμα

αγοράς στοιχείων ενεργητικού, ύψους 70 τρισεκατομμυρίων γιέν (891 δισ. δολαρίων), όσο και τα επιτόκια μεταξύ 0% και 0,1%.

“Η οικονομία της Ιαπωνίας έχει αρχίσει να ανακάμπτει μέτρια καθώς η εγχώρια ζήτηση παραμένει σταθερή, υποστηριζόμενη κυρίως από τη ζήτηση για ανοικοδόμηση” μετά την καταστροφή από το σεισμό της 11ης Μαρτίου και το τσουνάμι, πρόσθεσε.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας αναφέρει ότι “οι εξωτερικές οικονομίες έχουν δείξει μέτρια βελτίωση”, αλλά σημειώνει ότι “κάποια νευρικότητα συνεχίζει να διαφαίνεται στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, κυρίως λόγω της ανησυχίας για τα προβλήματα ευρωπαϊκού χρέους”.

Η Ευρώπη είναι μια σημαντική αγορά για τα ιαπωνικά προϊόντα και το Τόκιο προειδοποίησε ότι η δημοσιονομική κρίση της Ευρωζώνης αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την ανάκαμψη.

Η απόφαση της ιαπωνικής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη ήταν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνη με τις προσδοκίες της αγοράς και ήρθε μετά τις συνεδρίες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίες επίσης δεν ανακοίνωσαν νέα μέτρα.

Τον περασμένο μήνα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι αναμένει την οικονομία να αναπτυχθεί με ρυθμό 2,2% κατά το οικονομικό έτος μέχρι τον Μάρτιο του 2013, ελαφρώς χαμηλότερα από τον ρυθμό 2,3% που ανάμενε τον Απρίλιο. Παραμένει, ωστόσο, υψηλότερος από την πρόβλεψη τον Ιανουάριο για ανάπτυξη 2,0%.

Επίσης, διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη 1,7% το επόμενο οικονομικό έτος.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα