Επιτελείο Λιλλήκα: Γιατί οι Μέρκελ-Σόιμπλε δεν στέκονται δίπλα από την Κύπρο;

18:55 5/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη προσπαθεί να πείσει για τις πολύ στενές σχέσεις του κ. Αναστασιάδη με την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε, διερωτόμαστε όμως γιατί η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε

δεν στέκονται δίπλα από τα συμφέροντα της Κύπρου, αλλά εγείρουν θέματα για τα ρωσικά κεφάλαια και δήθεν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο ή πιέζουν για αλλαγή του εταιρικού φόρου, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργου Λιλλήκα, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης.

“Αυτά είναι τα αποτελέσματα των συναντήσεων του κ. Αναστασιάδη; Τελικά οι συναντήσεις αυτές είναι για το θεαθήναι και με αρνητικό αποτέλεσμα για τον τόπο μας; Μπορεί τελικά να πείσει ο κ. Αναστασιάδης για τα εθνικά συμφέροντα;”, διερωτάται ο κ. Μιχαηλίδης και προσθέτει πως “οι σχέσεις και οι συναντήσεις για να έχουν σημασία θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από διεκδικητικότητα για να μπορούν να καταστούν ουσιαστικές και αποτελεσματικές. Άλλωστε αυτό μας απέδειξε και η εμπειρία του 2004″.

“Θέση μας είναι ότι πρέπει να υπάρχουν ισχυροί δεσμοί με την υπόλοιπη ευρωπαϊκή οικογένεια για να μπορέσουμε να προωθήσουμε τα συμφέροντα του λαού μας. Στα πλαίσια αυτά θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις σχέσεις και τις γνωριμίες με τους ισχυρούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες που διαδραματίζουν ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε αυτή τη λογική άλλωστε λειτούργησε και πρόσφατη συνάντηση του κ. Λιλλήκα με τον κ. Μπαρόzο στις Βρυξέλλες καθώς και με τους Ρώσους αξιωματούχους”, αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης και προσθέτει πως “για να έχουν όμως αποτέλεσμα αυτές οι επαφές, πρέπει να μην μετατρέπονται σε συναντήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα με μοναδικό στόχο τα προεκλογικά συμφέροντα, αλλά να είναι σχέσεις ουσίας και αποτελέσματος”.

Keywords
Τυχαία Θέματα