Αυξημένες τουριστικές αφίξεις δεικνύουν τα στοιχεία, σύμφωνα με τον Υπ. Συγκοινωνιών

13:30 5/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η νέα δρομολογημένη αεροπορική σύνδεση Κύπρου – Ουκρανίας και οι υφιστάμενες αγορές της Ρωσίας και της Βρετανίας θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς το νησί μας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζος,

προσθέτοντας ότι αυτό θα θέσει σε καλύτερη βάση και θέση τόσο τα αεροδρόμια και την ξενοδοχειακή βιομηχανία όσο και την κυπριακή οικονομία.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας όπου επισκέφθηκε τον Πύργο Ελέγχου και έκοψε τη βασιλόπιττα, ο Υπουργός ανέφερε ότι ενημερώθηκε για τον αριθμό αφίξεων και για τον συγκριτικό πίνακα και το ποσοστό αύξησης των αφίξεων που υπήρξε και στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου και πρόσθεσε πως «ευελπιστούμε ότι φέτος θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων» με βάση την πληροφόρηση και από την αγγλική αγορά. «Ετσι η λειτουργία των αεροδρομίων θα είναι σε πολύ καλύτερη βάση και θέση», είπε και πρόσθεσε ότι «το ίδιο σημαίνει και για την κυπριακή οικονομία και την ξενοδοχειακή βιομηχανία. Ευελπιστώ ότι θα επαληθευτούν οι προβλέψεις και θα έχουμε σημαντική αύξηση στον αριθμό των τουριστών».

Ερωτηθείς από πού αντλεί την αισιοδοξία για αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Κύπρο δεδομένης της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ευρώπη, ο Υπουργός Συγκοινωνιών απάντησε «από το κλείσιμο θέσεων που υπάρχουν από πλευράς της ρωσικής αγοράς. Σε λίγο θα έχουμε ακόμα μια δρομολογημένη γραμμή προς την Ουκρανία και από εκεί ευελπιστούμε ότι θα έχουμε περισσότερους τουρίστες αλλά και οι προοπτικές που διαφαίνονται από την αγγλική αγορά είναι ευοίωνες. Ετσι ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ψηλούς αριθμούς».

Σε ερώτηση εάν υπάρχουν σχέδια για άνοιγμα της αγοράς για άφιξη τουριστών και από άλλες χώρες, ο κ. Φλουρέντζου είπε ότι «σχέδια πάντοτε υπάρχουν και προσπάθειες πάντοτε γίνονται. Όμως», συνέχισε, «επειδή θεωρούμε ότι είναι βασικοί οι προορισμοί από τη Ρωσική Ομοσπονδία και την αγγλική αγορά, έτσι γίνονται συνεχώς προσπάθειες για αύξηση του ρεύματος ιδιαίτερα από την αγορά της Ρωσίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα