Επιστολή Θεοχάρους σε Σουλτς και Μπαρόζο για την απελευθέρωση των τριών απαχθέντων αστυνομικών

15:23 2/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατήγγειλε με επιστολή της η Eυρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένη Θεοχάρους, την παράνομη σύλληψη τριών Αστυνομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της νεκρής ζώνης, εν ώρα καθήκοντος την περασμένη Κυριακή.

Η κ. Θεοχάρους καλεί τους αξιωματούχους των θεσμών της ΕΕ να ενεργήσουν προς την πλευρά της Τουρκίας για την άνευ όρων απελευθέρωση των τριών παρανόμως απαχθέντων αστυνομικών, για τον τερματισμό της κατοχής και την αποκατάσταση της παραβιασθείσας, λόγω της εισβολής, εννόμου τάξεως.

Σε δελτίο Τύπου του Γραφείου της Ευρωβουλευτού, αναφέρεται ότι η κ. Θεοχάρους θεωρεί ότι η ληστρική ενέργεια των κατοχικών αρχών είναι άνομη και προκλητική καθώς και ότι την ευθύνη φέρουν οι κατοχικές αρχές και η τουρκική κυβέρνηση.

Ταυτοχρόνως, επισημαίνει ότι η Τουρκία με τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν προσβάλλει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά την ίδια την ΕΕ, διότι στην παρούσα φάση η Κυπριακή Δημοκρατία είναι προεδρεύουσα χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα