Επιστολή Φλουρέντζου προς Πρόεδρο για να αναπέμψει το νόμο για ΚΑ

13:13 18/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την οποία θα εισηγείται την αναπομπή του νόμου που ψήφισε η Βουλή για τις Κυπριακές Αερογραμμές, ετοιμάζει ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιος Φλουρέντζου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Συγκοινωνιών ανέφερε

ότι θα ζητήσει την αναπομπή του μέρους εκείνου του νόμου που εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου του και αναφέρεται συγκεκριμένα στην εφαρμογή της πολιτικής των «ανοικτών ουρανών».
Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στις ΚΑ πραγματοποιούν αύριο γενική συνέλευση για να διαμορφώσουν από κοινού τα επόμενα βήματά τους.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΣΥΝΥΚΑ (ΟΗΟ-ΣΕΚ), ήδη το τελευταίο 48ωρο έχουν γίνει «παρασκηνιακές επαφές με φορείς και κόμματα».
Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα αυτών των επαφών, ο κ. Πιερίδης είπε ότι τα κόμματα «αφήνουν ενδείξεις» και ότι φαίνεται να υπάρχει «σοβαρός προβληματισμός» ειδικά στο θέμα της εθνικής κυριαρχίας.

Από την πρώτη στιγμή, μερίδα Βουλευτών άφηνε να εννοηθεί ότι σε κάποια σημεία θα επέλθουν αλλαγές, είπε ο κ. Πιερίδης, προσθέτοντας πως «φαίνεται ότι υπάρχει μια προσεκτική μελέτη και ένας πιο σοβαρός προβληματισμός και ότι θα διαφοροποιηθούν».
Αναμένεται, συνέχισε, ότι με την αναπομπή του νόμου θα φανεί η διαφοροποίηση των θέσεων των κομμάτων.

«Ευελπιστούμε και πιστεύουμε ότι με την αναπομπή του νόμου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα τροποποιηθούν σημεία του νομοσχεδίου και θα δοθεί η δυνατότητα προσέλκυσης σοβαρού στρατηγικού επενδυτή για τις ΚΑ», συμπλήρωσε.
Σε ό,τι αφορά την αυριανή γενική συνέλευση των εργαζομένων, στην οποία θα λάβουν μέρος οι συντεχνίες ΣΥΝΥΚΑ (ΟΗΟ – ΣΕΚ), ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ, ΣΥΠΚΑ και ΑΣΥΣΕΚΑ, σύμφωνα με τον κ. Πιερίδη αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις που θα περιλαμβάνουν αίτημα των συντεχνιών προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για αναπομπή του νόμου.

Ταυτόχρονα, θα ζητήσουμε τη διαφοροποίηση και άλλων σημείων του νομοσχεδίου, ώστε οι ΚΑ να επιβιώσουν, όπως η κάλυψη των 17 εκ. για τον πλεονασμό προσωπικού και εφαρμογή του σχεδίου εξοικονομήσεων μέχρι την ολοκλήρωση του νέου σχεδίου, που πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό για να μπορέσουν οι ΚΑ να επιβιώσουν, σημείωσε ο Ανδρέας Πιερίδης.
Ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ –ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι οι συντεχνίες θα συζητήσουν αύριο και θα λάβουν αποφάσεις για πιέσεις και κινητοποιήσεις που θα περάσουν το μήνυμα ότι πρέπει να αρθούν τα εμπόδια που θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία της εταιρείας και τις θέσεις των εργαζομένων.
«Θα εξασκήσουμε κοινωνική και πολιτική πίεση, σε εκείνους που αποφασίζουν. Απεργιακά μέτρα αυτή τη στιγμή δεν εξυπηρετούν το στόχο της επιβίωσης της εταιρείας, και επομένως θα τα αποφύγουμε», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα