Εκδηλώσεις στο ψευδοκράτος για την επέτειο της τουρκικής εισβολής

12:32 18/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αρχίζουν αύριο οι προκλητικοί εορτασμοί στα κατεχόμενα για την 38η επέτειο της τουρκικής εισβολής, στους οποίους αναμένεται να συμμετάσχει ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης, αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις Μπεσίρ Αταλάι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις», οι «εορτασμοί» θα αρχίσουν στις 19 Ιουλίου με τη ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών και θα ακολουθήσει το διάγγελμα του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, από τον παράνομο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Μπαϊράκ. Αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τελετή στο μνημείο του Φαζίλ Κουτσιούκ στην

κατεχόμενη Λευκωσία, θα ακολουθήσει τελετή στο «Πάρκο Δημοκρατίας», όπου βρίσκεται το μνήμα του Ραούφ Ντενκτάς και αργότερα εκδήλωση στο μνημείο πεσόντων στο κατεχόμενο Μπογάζι της Κερύνειας.

Στις 20 Ιουλίου το πρωί θα πραγματοποιηθεί η πρώτη τελετή στο μνημείο του Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα κατατεθούν στεφάνια και ακολούθως τελετή στο μνημείο πεσόντων στην κατεχόμενη Λευκωσία. Η στρατιωτική παρέλαση στην κατεχόμενη Λευκωσία θα ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί, αφού προηγουμένως μιλήσουν οι Μπεσίρ Αταλάι, που εκπροσωπεί φέτος την Τουρκία, και Ντερβίς Έρογλου.
Εκδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και στην Αμμόχωστο, Κερύνεια, Μόρφου, Λεύκα και Τρίκωμο. Το πρωί της 20ης Ιουλίου θα γίνει τελετή στο σημείο απόβασης των τουρκικών στρατευμάτων στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Φρεγάτα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται. Η «Κίπρις» γράφει επίσης ότι η ομάδα επιδείξεων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας «Solo Turk», η οποία θα συμμετάσχει στα φετινά πανηγύρια, πραγματοποίησε χθες χαμηλή πτήση πάνω από το ψευδοκράτος.
Αναφέρεται επίσης ότι θα πραγματοποιηθεί αγρυπνία μεταξύ της 19ης και της 20ης Ιουλίου στο σημείο της απόβασης των τουρκικών στρατευμάτων στην Κερύνεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα