Επίσπευση παρουσίασης δημοσιονομικών μέτρων ζητά το ΚΣ ΕΔΕΚ

12:42 9/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

‘Εκκληση στην Κυβέρνηση όπως επισπεύσει τη διαδικασία συνομολόγησης ενός ολοκληρωμένου πακέτου δημοσιονομικών και αναπτυξιακών μέτρων, απηύθυνε το ΚΣ ΕΔΕΚ, τονίζοντας ότι η αναβλητικότητα δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στην εικόνα της οικονομίας.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο συντονιστής Θεματικής Οικονομίας του Κινήματος Τάσος Γιασεμίδης επικαλέστηκε τις εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας για συρρίκνωση της οικονομίας κατά 1,1% και τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για συρρίκνωση 1,5%

του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο, για να καλέσει την Κυβέρνηση ”να επισπεύσει τις διαδικασίας συνομολόγησης ενός πακέτου δημοσιονομικών και αναπτυξιακών μέτρων με σεβασμό στον κοινωνικό διάλογο μέσα σε κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας”.

”Είναι απαραίτητο μέσα από ένα σοβαρό στρατηγικό σχεδιασμό, μακριά από εξαγγελίες τύπου Κατάρ, να δημιουργηθούν προοπτικές εξόδου από την ύφεση, να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της κυπριακής οικονομίας, να επανακτήσει η Κύπρος την αξιοπιστία της, να ενισχυθεί η χώρα ως χρηματοοικονομικό κέντρο και να δοθεί δυνατότητα να αποφύγουμε δυσβάστακτους όρους στην περίπτωση προσφυγής στον Μηχανισμό Στήριξης”, δήλωσε.

Αναφέρθηκε και στις εξελίξεις γύρω από τη Ισπανία, λέγοντας ότι ”ίσως δώσουν την ευκαιρία για κατευθείαν στήριξη των τραπεζών από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς χωρίς την κρατική εμπλοκή, κάτι το οποίο θα πρέπει να είναι έτοιμη να ζητήσει και η Κυπριακή Δημοκρατία σε περίπτωση που χρειαστεί”.

Επαναφέροντας την έκκληση της ΕΔΕΚ για σύγκληση σύσκεψης πολιτικών αρχηγών, ο κ. Γιασεμίδης είπε πως ”η αναβλητικότητα στη λήψη αποφάσεων δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στην εικόνα της κυπριακής οικονομίας και επιδεινώνει το κλίμα αβεβαιότητας”.

”Απαιτούνται τολμηρές αποφάσεις έγκαιρα και μεταρρυθμιστικές τομές”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα