Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 7/10/2013

10:55 7/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το λαθρεμπόριο κινητών τελευταίας τεχνολογίας, οι δηλώσεις του Τούρκου «πρέσβη» στα κατεχόμενα περί πολιτικής που θα επικεντρώνεται στην παραγωγή αλλά και οι νέες δηλώσεις της Ντογούς Ντεριά για τη «σεξουαλική δουλεία» των γυναικών που δουλεύουν σε νυχτερινά κέντρα κυριαρχούν στις πέντε τ/κ εφημερίδες. Άλλα θέματα είναι η νέα τροπή στην υπόθεση που αφορά τη διακοπή του ρεύματος από την «αρχή ηλεκτρισμού» σε τεμένη που έχουν απλήρωτους λογαριασμούς, οι δηλώσεις Ταλάτ για το Κυπριακό και εσωτερικά θέματα, αλλά και ο γάμος

μιας Ε/κ με έναν Τ/κ ως «ο έρωτας σύνορα δεν γνωρίζει».

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Μεγάλο λαθρεμπόριο στα κινητά τηλέφωνα», γράφει ότι μετά από πληροφορία στην «υπηρεσία λαθρεμπορίου» του «τελωνείου» έγινε επιχείρηση και εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός λαθραίων τηλεφώνων, τα περισσότερα τελευταίου τύπου, τα οποία μέσω γνωστών εταιρειών στα κατεχόμενα, διοχετεύτηκαν στην αγορά. Αλλού γράφει ότι η Ντογούς Ντεριά, «βουλευτής» του ΡΤΚ, δήλωσε ότι υπάρχει σεξουαλική δουλεία στα κατεχόμενα, τονίζοντας ότι αυτό είναι διαφορετικό από την εργασία στον τομέα αυτό. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στην υπόθεση της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε τεμένη που χρωστούν στην «αρχή ηλεκτρισμού», παρενέβη και το «τμήμα θρησκευτικών υποθέσεων» το οποίο άνοιξε δικαστική υπόθεση εναντίον του «διοικητικού συμβουλίου» του ιδρύματος βακουφίων γιατί δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Η πολιτική πρέπει να επικεντρωθεί στην παραγωγή», αναφέρεται σε δηλώσεις του Τούρκου «πρέσβη» στα κατεχόμενα, Χαλίλ Ιμπραχίμ Ακτσιά για τον τουρισμό και την εκπαίδευση, τομείς που έχουν σημειώσει μεγάλη αύξηση, όπως είπε. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία από το γάμο ενός νεαρού ζευγαριού και γράφει ότι «ο έρωτας υπόγραψε, σειρά στους ηγέτες» και αναφέρει ότι η ε/κ Έλενα είχε γνωρίσει τον Τ/κ Σερκάν, οδηγό ταξί όταν πέρασε στα κατεχόμενα και ο έρωτας που ξεκίνησε τότε κατέληξε σε γάμο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η σημαία του ψευδοκράτους υψώθηκε στο Ντουμπάϊ όπου το «πανεπιστημιακό» νοσοκομείο εγγύς Ανατολή έλαβε το τιμώμενο βραβείο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Επιχειρήσεων «The Bizz Arabic 2013».

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Μοναδικό πρόβλημα, η KIB TEK («αρχή ηλεκτρισμού»)» γράφει ότι η «κυβέρνηση» έχει αποδεχτεί και προφορικώς και γραπτώς την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος 2013-2015, όπου φαίνεται πως η ιδιωτικοποίηση της «αρχής ηλεκτρισμού» είναι ένα από τα σχέδια που πρέπει να εφαρμοσθούν. Αλλού αναφέρεται επίσης στο λαθρεμπόριο κινητών τηλεφώνων και γράφει ότι υπάρχει έγγραφο από το «ε/κ τελωνείο» και πως τα τηλέφωνα διοχετεύτηκαν από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές με προέλευση το Χονγκ Κονγκ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε οδικό ατύχημα στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου το αυτοκίνητο «πέταξε», όπως γράφει, και προσγειώθηκε με σοβαρές υλικές ζημιές, αλλά ευτυχώς οι επιβαίνοντες ήταν τυχεροί και δεν έπαθαν τίποτε.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο ««Η πολιτική πρέπει να επικεντρωθεί στην παραγωγή», αναφέρεται επίσης στις δηλώσεις του Τούρκου «πρέσβη» στα κατεχόμενα ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου της Μαύρης Θάλασσας στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι άρχισε χθες στην κατεχόμενη Κώμη Κεπήρ το φεστιβάλ «ημέρα οικολογίας» (eco gün) με μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο, αφού εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες του. Αλλού γράφει ότι σε 9 μήνες η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» στα κατεχόμενα εξέτασε 988 αιτήσεις και προσθέτει ότι έχουν πληρωθεί 38 εκ στερλίνες.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Υπάρχει σεξουαλική δουλεία», αναφέρεται σε δηλώσεις της Ντογούς Ντεριά η οποία τόνισε ότι οι γυναίκες που δουλεύουν ως κονσοματρίς σε νυχτερινά κέντρα στα κατεχόμενα, δεν έχουν κανένα δικαίωμα, ενώ ακόμη και τα διαβατήριά τους τα παίρνει η «αστυνομία». Αλλού γράφει ότι ο τέως ηγέτης των Τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε στην εφημερίδα, μεταξύ άλλων, το άνοιγμα των Βαρωσίων είναι πιο δύσκολο από τη λύση του Κυπριακού. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το «τμήμα θρησκευτικών υποθέσεων» άνοιξε υπόθεση εναντίον του «διοικητικού συμβουλίου» του ιδρύματος βακούφικων για το θέμα του ηλεκτρικού ρεύματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα