Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 6/6/2013

10:29 6/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η «κυβέρνηση» Κιουτσιούκ στα κατεχόμενα έπεσε και αυτό είναι το κύριο θέμα στον σημερινό τ/κ Τύπο. Οι πέντε τ/κ εφημερίδες γράφουν ότι στις 11 το πρωί ο Ιρσέν Κιουτσιούκ θα επιδώσει την παραίτησή του στον Ντερβίς Έρογλου. Αλλα θέματα που αναφέρονται στα πρωτοσέλιδα είναι οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στην Τουρκία και οι συλλήψεις για την χρήση Twitter, η μετονομασία

του ΔΚ του Σερντάρ Ντενκτάς σε ΔΚ- Εθνικές δυνάμεις, προβλήματα από λύματα στην κατεχόμενη Καλοψίδα, κ.ά.

Με τίτλο «Έφυγε ο Κιουτσιούκ, (ο Ερντογάν, έχει τη φωτογραφία του σε δυσκολίες) η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) γράφει ότι την ώρα που ο Ιρσέν Κιουτσιούκ παραδίδει την «εξουσία» στην Κύπρο, στην Τουρκία, ο μεγαλύτερος του υποστηρικτής, η κυβέρνηση του ΑΚΡ ζει δύσκολες μέρες. Αλλού γράφει ότι οι αντιστασιακοί (όπως ονομάζονται οι διαδηλωτές στην Τουρκία) έδωσαν πακέτο προτάσεων ως τελεσίγραφο στον Αρίντς. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στην Σμύρνη 25 άτομα συνελλήφθησαν που χρησιμοποιούσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί έστελναν μηνύματα.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Αβεβαιότητα» γράφει ότι υπερψήφισε χθες η «βουλή» την πρόταση μομφής εναντίον της «κυβέρνησης» Κιουτσιούκ η οποία έπεσε και τώρα σειρά έχει ο σχηματισμός της «κυβέρνησης» που θα οδηγήσει το ψευδοκράτος σε «πρόωρες εκλογές». Αλλού γράφει ότι το πρόβλημα που προέκυψε με τα λύματα στην κατεχόμενη Καλοψίδα δεν οφείλεται τελικά στον σταθμό της Μιας Μηλιάς αλλά σε παράνομες εκκενώσεις βόθρων. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Μπουλούτ Ακ που ζει με άδεια εργασίας στα κατεχόμενα εδώ και 3 χρόνια, καταδικάστηκε στην Τουρκία σε 10 μήνες φυλάκιση για υπόθεση ναρκωτικών και θα μεταφερθεί εκεί μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Με τίτλο «Τα μάτια τώρα στο προεδρικό» η εφημερίδα Χαλκίν Σεσί (Φωνή του λαού) αναφέρει ότι η πρόταση μομφής πέρασε από την «βουλή» με 27 ψήφους υπέρ και 21 εναντίον και σήμερα ο Ιρσέν Κιουτσιούκ θα επιδώσει την παραίτηση της «κυβέρνησής» του στον Ντερβίς Έρογλου. Αλλού γράφει ότι ο Κιουτσιούκ δήλωσε χθες πως η συμπεριφορά των 8 πρώην «βουλευτών» του κόμματος Εθνικής Ενότητας να υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής είναι προδοσία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι συνελλήφθησαν ένας καπετάνιος και 3 άλλα μέλη του πληρώματος πλοίου επειδή δήλωσαν ψευδώς ότι είχαν πάει στην Αίγυπτο και επέστρεψαν στον κατεχόμενο λιμάνι Αμμοχώστου.

Η εφημερίδα «Κίπρις» με τίτλο «Η μπάλα στον Έρογλου» γράφει ότι η «κυβέρνηση» Κιουτσιούκ που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 3 χρόνια έπεσε με την πρόταση μομφής και τώρα υπάρχει περιέργεια το ποιος θα πάρει την εντολή για τον σχηματισμό «μεταβατικής κυβέρνησης» μέχρι τις «πρόωρες εκλογές» της 28ης Ιουλίου. Αλλού γράφει ότι το Δημοκρατικό κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς μετά από ένα κατάμεστο συνέδριο μετονομάσθηκε σε ΔΚ- Εθνικές δυνάμεις με την προσχώρηση των 8 πρώην «βουλευτών» του ΚΕΕ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί συνεχίζονται και αυξάνεται η υποστήριξη σε πόλεις εκτός Κωνσταντινούπολης, ενώ η πλατφόρμα του Τακσίμ είχε χθες συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, Μπουλέντ Αρίντς.

Με τίτλο «Έπεσε» η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) αναφέρεται στην έγκριση της πρότασης μομφής και την επίδοση της παραίτησης Κιουτσιούκ στις 11 το πρωί στον Ντερβίς Έρογλου. Αλλού γράφει πως το «υπουργικό συμβούλιο» στην τελευταία του συνεδρία πριν την παραίτησή του ενέκρινε την ενοικίαση «κυβερνητικών» κτιρίων και γης σε ιδιωτικές εταιρείες και ιδιώτες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο «πρόεδρος» της «τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου» επέκρινε την Τουρκία για το εμπάργκο που εφαρμόζει στη νέα γενιά και κάλεσε όλους στον τελικό U-15 λέγοντας πως δεν θα στείλει επίσημες προσκλήσεις αφού κανείς πολιτικός ή «πρόεδρος» δεν υπολογίζει την «ομοσπονδία».

Keywords
Τυχαία Θέματα