Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 20/12/2012

10:41 20/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το “νομοσχέδιο” που ετοίμασε η ψευδοκυβέρνηση το οποίο παρέχει αμνηστία σε όσους δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τα χρέη τους και είτε «δικάζονται» είτε ήδη βρίσκονται στη φυλακή και οι αντιδράσεις των “δικαστών” και του δικηγορικού σώματος, καθώς και η υλοποίηση της απόφασης της συντεχνίας των υπαλλήλων της «αρχής ηλεκτρισμού» El Sen να αποκόψουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετούς «κυβερνητικούς» οργανισμούς, οι οποίοι δεν είχαν πληρώσει τους λογαριασμούς τους, κυριαρχεί στον τ/κ Τύπο.

Στις πέντε τ/κ εφημερίδες καλύπτεται επίσης η πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών λόγω του ότι

δεν τους δόθηκαν έγκαιρα οι υποτροφίες τους.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) με πηχυαίο τίτλο «Το δικηγορικό σώμα διαδηλώνει ενάντια στο `νομοσχέδιο αμνηστίας» γράφει ότι οι δικηγόροι εναντιώνονται στην απόφαση του “κράτους” να παρέχει αμνηστία σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους και για αυτό το λόγο δεν θα παραστούν στις σημερινές “δίκες”. Επίσης για το ίδιο θέμα αναφέρει ότι σε περίπτωση που ψηφιστεί σήμερα από τη «βουλή» το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα δοθεί αμνηστία σε περισσότερα από 9 χιλιάδες άτομα που κινδυνεύουν με φυλάκιση ή ήδη βρίσκονται στη φυλακή ακριβώς γιατί δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τα χρέη τους, και ότι από τώρα και στο εξής δεν θα φυλακίζεται κανείς για αυτό το λόγο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας λόγω του ότι δεν τους δόθηκαν έγκαιρα οι υποτροφίες τους με κυρίαρχο σύνθημα «Οι υποτροφίες μας δεν είναι φιλανθρωπία, είναι δικαίωμα μας».

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Μείναμε να κοιτάζουμε το κρέας» αναφέρεται στην μείωση της κατανάλωσης κρέατος στα κατεχόμενα καθώς και στον κίνδυνο πτώχευσης των κρεοπωλών. Αλλού αναφέρεται στις αντιδράσεις των “δικαστών” και των δικηγόρων στο “νομοσχέδιο” που ετοίμασε η ψευδοκυβέρνηση το οποίο παρέχει αμνηστία σε όσους δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τα χρέη τους και γράφει ότι το δικηγορικό σώμα ετοιμάζει πορεία διαμαρτυρίας προς την ψευδοβουλή. Αλλού αναφέρεται στην απόφαση της ψευδοκυβέρνησης στην προώθηση της εξαγωγής πατατών και πορτοκαλιών με σκοπό την αύξηση παραγωγής τους.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) με πηχυαίο τίτλο «Ο ‘πρωθυπουργός’ θέλει την ‘αρχή ηλεκτρισμού’» αναφέρεται στα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η «αρχή ηλεκτρισμού» των κατεχομένων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το «υπουργείο οικονομικών» προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει 200 εκατομμύρια ΤΛ (περίπου 90 εκατομμύρια Ευρώ) για να μπορέσει να πληρώσει τους μισθούς 70 χιλιάδων ατόμων.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Το τέλος του κόσμου ήρθε νωρίς » αναφέρεται στην αποκοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετούς «κυβερνητικούς» οργανισμούς, οι οποίοι δεν είχαν πληρώσει τους λογαριασμούς του αλλά και της παροχής που τροφοδοτούσε το 70% των οδικών λαμπτήρων στην Λευκωσία, Αμμόχωστο , Κερύνεια και Μόρφου. Αλλού, με τίτλο η «Περπάτησαν προς την Βουλή», αναφέρεται στην πορεία διαμαρτυρίας προς την Βουλή των Αντιπροσώπων που πραγματοποίησαν 1200 εργαζόμενοι των υπεραγορών Ορφανίδη οι οποίοι έχασαν την δουλειά τους.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Η φωτογραφία του χρόνου» και χωρίς σχόλια δείχνει ένα σωρό από σκουπίδια και δίπλα τους ένα μεγάλο στεφάνι που φέρει τον όνομα του ψευδοπρωθυπουργού Ιρσέν Κιουτσιούκ και της γυναίκας του. Αλλού γράφει ότι αυξήθηκε ο πληθυσμός στους κατεχόμενους δήμους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται και αυτή η εφημερίδα στις αντιδράσεις των “δικαστών” και των δικηγόρων στο “νομοσχέδιο” που ετοίμασε η ψευδοκυβέρνηση το οποίο παρέχει αμνηστία σε όσους δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τα χρέη τους και στην απόφαση τους να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς την ψευδοβουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα