Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 15/1/2013

10:21 15/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η συνεχιζόμενη κρίση στο κόμμα Εθνική Ενότητας (ΚΕΕ) αλλά και οι επερχόμενες «εκλογές» στο «δημαρχείο» της κατεχόμενης Λευκωσίας είναι τα κύρια θέματα των πέντε τ/κ εφημερίδων.

Άλλα θέματα που αναφέρονται στα σημερινά πρωτοσέλιδα είναι οι έπαινοι του Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ προς τον Φετουλάχ Γκιουλέν σε σχέση με τις απόψεις του για το κουρδικό ζήτημα, η 29η επέτειος του θανάτου του Φαζίλ Κιουτσιούκ, κ.ά.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Οπαδός του Φετουλλάχ» αναφέρεται στις δηλώσεις του πρώην πρόεδρου του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος (ΡΤΚ) Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ ο

οποίος επαινεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν αρχηγό του μουσουλμανικού κινήματος το οποίο έχει έδρα τις ΗΠΑ, για τις απόψεις και τις δηλώσεις του σχετικά με τους Κούρδους της Τουρκίας και τον τρόπο επίλυσης του κουρδικού ζητήματος. Η εφημερίδα μάλιστα αναφέρει ότι ο Σογιέρ παρουσιάζει τον Γκιουλέν ως πρότυπο προς μίμηση, πλέκοντας του το εγκώμιο του. Αλλού γράφει ότι ο «πρόεδρος» του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου» Νεββάρ Νολάν ανακοίνωσε ότι μετά την παραίτηση του μέχρι τώρα «δημάρχου» της κατεχόμενης Λευκωσίας Τζεμάλ Μπουλουτογλαρί, αποφασίστηκε όπως γίνουν αναπληρωματικές «εκλογές» τον Ιούνιο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η απόφαση της «δίκης» που αφορά στο κόμμα Εθνική Ενότητας (ΚΕΕ) αναβλήθηκε επ `αόριστον.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Η φωνή του λαού) με τίτλο «Ήταν ο ηγέτης όλων» και με φωτογραφία του Φαζίλ Κιουτσούκ με πλήθος λαού να τον ζητωκραυγάζει αφιερώνει το πρωτοσέλιδο της στην 29η επέτειο του θανάτου του Δρ. Φαζίλ Κιουτσιούκ πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) με πηχυαίο τίτλο «Στον καυγά για το συνέδριο του ΚΕΕ μπήκε στη μέση το «πανεπιστήμιο εγγύς ανατολής» » γράφει ότι ο πρύτανης του παράνομου πανεπιστημίου εγγύς ανατολής Σουάτ Γκιουνσέλ με επιστολή του στον Έρογλου του λέει ότι «το ΚΕΕ γκρεμίζεται μπροστά στα μάτια μας» και του ζητάει να επέμβει πριν να είναι αργά. Επίσης για το ίδιο θέμα αναφέρει ότι ο Γκιουνσέλ έφερε σε επαφή τον Κιουτσιούκ και τον Κασίφ ( μέλη του ΚΕΕ τα οποία βρίσκονται σε αντιπαράθεση) καλώντας τους την ίδια στιγμή στο γραφείο του. Ακόμα η εφημερίδα αναφέρει ότι το «ανώτατο δικαστήριο» ανέβαλε επ `αόριστον την απόφαση της «δίκης» που αφορά στο κόμμα Εθνική Ενότητας (ΚΕΕ).

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «τα βάσανα δεν τελείωσαν» γράφει ότι η «ακρόαση της έφεσης» του Ιρσέν Κιουτσιούκ διακόπηκε στη μέση και ότι το «ανώτατο δικαστήριο» ανέβαλε επ `αόριστον την απόφαση της «δίκης» που αφορά στο κόμμα Εθνική Ενότητας (ΚΕΕ). Αλλού γράφει ότι ο πρύτανης του παράνομου πανεπιστημίου εγγύς ανατολής Σουάτ Γκιουνσέλ με επιστολή του στον Έρογλου του ζητάει να επέμβει και να λύσει τα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά προβλήματα που ταλανίζουν τα κατεχόμενα.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Γύρισε το μάτι του κράτους» γράφει ότι το «κράτος» παρ’ όλες τις αντιδράσεις επέτρεψε την δημιουργία τερματικού σταθμού πετρελαίου μέσω της ενοικίασης «κρατικής» γης. Αλλού γράφει ο πρύτανης του παράνομου πανεπιστημίου εγγύς ανατολής Σουάτ Γκιουνσέλ με επιστολή του στον Έρογλου του γράφει ότι τα προβλήματα της ηγεσίας των κατεχομένων έχουν αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία. Αλλού αναφέρει ότι ο «πρόεδρος» του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου» Νεββάρ Νολάν ανακοίνωσε ότι μετά την παραίτηση του μέχρι τώρα «δημάρχου» της κατεχόμενης Λευκωσίας Τζεμάλ Μπουλουτογλαρί, αποφασίστηκε όπως γίνουν αναπληρωματικές «εκλογές» τον Ιούνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα