Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 10/9/2013

10:01 10/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η παρουσία της «αστυνομίας» στην κηδεία του «αστυνομικού επιθεωρητή» Οζέρ Ινσάν, η κινητικότητα στις Αγγλικές Βάσεις σε σχέση με πιθανή επέμβαση στη Συρία και το νέο «κυβερνητικό» πρόγραμμα είναι τα κύρια θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Γιατί ήρθατε;», αναφέρεται στη χθεσινή κηδεία του «αστυνομικού

επιθεωρητή» Οζέρ Ινσάν, του οποίου – όπως αναφέρεται – η καρδιά δεν άντεξε την αδικία που έγινε εις βάρος του στην υπόθεση των προαγωγών στην «αστυνομία», και γράφει ότι η οικογένεια του αντέδρασε έντονα στην παρουσία των «διευθυντών της αστυνομίας» αφού όπως υποστηρίζουν αυτοί ευθύνονται για τον θάνατο του Ινσάν. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου διαψεύδει τη χθεσινή είδηση της εφημερίδας ότι μετά την εντολή που έδωσαν οι ΗΠΑ στην Τουρκία και η Τουρκία στα κατεχόμενα, η τουρκική πλευρά ετοιμάζεται για την επιστροφή του Βαρωσιού. Αλλού γράφει ότι το Πράσινο Κίνημα της Ειρήνης, προέβη σε καταγγελία στην «γενική αστυνομική διεύθυνση» εναντίων κυνηγών οι οποίοι φαίνεται να έχουν διαπράξει αδικήματα σε σχέση με το κυνήγι, και ζητά όπως διερευνηθεί η υπόθεση.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Δίπλα μας πολεμική κυκλοφορία» αναφέρει ότι στις Αγγλικές Βάσεις στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας, Αμερική και Γαλλία ετοιμάζονται για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Αλλού γράφει ότι χθες στη «βουλή» από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, συζητήθηκε το πρόγραμμα της νέας «κυβέρνησης». Σε άλλο θέμα γράφει ότι η «εισαγγελία» αποφάσισε ότι η ανανέωση του διορισμού του Ναζμί Πινάρ ως σύμβουλος Τύπου από τον πρώην «υπουργό» εσωτερικών Ναζίμ Τσαβούσογλου, ήταν παράνομη.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Τελευταίο αντίο στον Ινσάν», αναφέρεται επίσης στην κηδεία «αστυνομικού επιθεωρητή» Οζέρ Ινσάν, ο οποίος έχασε την ζωή του μετά από καρδιακό επεισόδιο. Η οικογένεια του, που υποστηρίζει ότι αυτό συνέβηκε λόγω του άγχους που δημιούργησε στον Ινσάν η άδικη αντιμετώπιση του στην υπόθεση των προαγωγών στην «αστυνομία», αντέδρασε έντονα όταν μέλη της «αστυνομίας» παραβρέθηκαν στην κηδεία. Αλλού γράφει ότι οι κτηνοτρόφοι ζητούν από το «κράτος» να βρει μια λύση στην παράνομη εμπορία κρέατος, η οποία πλήττει το επάγγελμα τους και αποτελεί απειλή για την υγεία του κόσμου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι παραγωγοί πορτοκαλιών στην κατεχόμενη Μόρφου διαμαρτύρονται γιατί ενώ η παραγωγή είναι κατά πολύ μειωμένη, παράλληλα με το κόστος των εισροών και την πτώση της ισοτιμίας του συναλλάγματος, δεν καταφέρνουν να έχουν κέρδος από τις πωλήσεις τους.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Συζητήθηκε το πρόγραμμα της κυβέρνησης» αναφέρει ότι χθες η «βουλή» σε μαραθώνιο 10 ωρών, συζήτησε το πρόγραμμα της «κυβέρνησης συνασπισμού» ΡΤΚ-ΚΕΕ, με αρκετές επικρίσεις και συγκρούσεις μεταξύ των «βουλευτών» των «κυβερνώντων» κομμάτων και της αντιπολίτευσης. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ βρίσκεται στο νησί με σκοπό να συναντηθεί με τις δύο πλευρές και ότι απόψε θα παραστεί σε δείπνο με τους συμβούλους των δύο ηγετών, Ερτούγ και Μαυρογιάννη. Αλλού αναφέρει ότι ενώ οι Αγγλικές Βάσεις βρίσκονται σε ετοιμότητα, γαλλικά πολεμικά πλοία έφτασαν στα ανοιχτά της Δεκέλειας.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Κηδεία υπό την σκιά των ευέλικτων», γράφει ότι χθες δεν πέρασε απαρατήρητη η παρουσία 21 αντρών της «διμοιρίας ΜΑΤ» στην κηδεία του «αστυνομικού επιθεωρητή» Οζέρ Ινσάν, παρά του ότι η οικογένεια του είχε απαγορεύσει την παρουσία της «αστυνομίας» στην κηδεία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται επίσης στην παράνομη ανανέωση του διορισμού του Ναζμί Πινάρ ως σύμβουλος Τύπου από τον πρώην «υπουργό» εσωτερικών Ναζίμ Τσαβούσογλου, και αναφέρει ότι το έγγραφο ανανέωσης υπέγραψε ο Μουτλού Ατάσαγιαν με «υπουργική» σφραγίδα, χωρίς να έχει τέτοια εξουσία. Αλλού γράφει ότι ο «πρωθυπουργός» Οζκάν Γιορκαντζίογλου, δήλωσε ότι θα συσταθεί επιτροπή για την έρευνα των ισχυρισμών για παράνομες προαγωγές στην «αστυνομία».

Keywords
Τυχαία Θέματα