Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 5/5/2012

09:51 5/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η χθεσινή διάσκεψη Τύπου του τέως προέδρου της Μαρφίν Λαϊκής Τράπεζας Ανδρέα Βγενόπουλου, η συμφωνία των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου για τις προεδρικές και χθεσινές προειδοποιήσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ προς την Ελλάδα είναι ανάμεσα στα θέματα που απασχολούν το σημερινό κυπριακό Τύπο. Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα γράφει επίσης για μυστική συνάντηση Χριστόφια-ΑΚΕΛ,

κατά την οποία ο Πρόεδρος ενημέρωσε ότι δεν θα υποβάλει υποψηφιότητα για τις Προεδρικές του 2013.

Η ”Αλήθεια”, υπό τον τίτλο «Ενημέρωσε ΑΚΕΛ ότι αποσύρεται», γράφει ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενημέρωσε την ηγεσία του ΑΚΕΛ ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος για επαναδιεκδίκηση της προεδρίας, στη διάρκεια μυστικής συνάντησης που είχαν την περασμένη Δευτέρα. Αλλού γράφει ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος πρόσφερε δεκανίκι στην επιχειρηματολογία Χριστόφια εναντίον του απελθόντος Διοικητή της ΚΤ, Αθανάσιου Ορφανίδη. Γράφει επίσης ότι η έκθεση του ερευνώντος λειτουργού για το βιασμό νεαρού στις Φυλακές εστάλη στο Υπ. Δικαιοσύνης, με τα πορίσματα να καίνε δεσμοφύλακα και κατάδικο.

”Η Σημερινή”, με κύριο τίτλο «Πυρ κατά βούληση εξαπέλυσε ο Βγενόπουλος», γράφει ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξαπέλυσε «δριμεία επίθεση» κατά του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Αθανάσιου Ορφανίδη και άναψε φωτιές στο πολιτικό-οικονομικό σκηνικό της Κύπρου, σε χθεσινή διάσκεψη Τύπου. Γράφει επίσης ότι σε «συμφωνία με ουρά» κατέληξαν τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, με τη διαφωνία τους για τη διζωνική να παραμένει. Αλλού προβάλλει την απάντηση του Α. Νεοφύτου στον Βγενόπουλο, ότι είναι τιμή του (του κ. Νεοφύτου) γιατί ασχολείται μαζί του και τον κατηγορεί, και ότι ο ΔΗΣΥ είπε όχι στον Α. Βγενόπουλο και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση αλλά και σε δημόσιες αναφορές και άρθρα.

”Ο Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο «Κόντρες στ’ αποκαΐδια», γράφει ότι την ώρα που η κυπριακή οικονομία καίγεται και η Λαϊκή Τράπεζα πληρώνει αμαρτίες του παρελθόντος από τις οποίες απειλείται να παρασυρθεί η Κύπρος σε πρωτόγνωρες περιπέτειες, βρισκόμαστε μπροστά σ’ έναν πραγματικό πόλεμο ευθυνών και αλληλοκατηγοριών. Αλλού γράφει ότι σε μια πρωτοφανή απόφαση η Αναθεωρητική Αρχή ανέτρεψε προηγούμενη απόφαση της Υπηρεσίας Ασύλου για την απέλαση Παλαιστινίων στη χώρα προέλευσής τους και σχεδόν κάθε Παλαιστίνιος που ζητεί πολιτικό άσυλο θα αποκτά δικαίωμα παραμονής. Γράφει επίσης ότι τους 35.330 έφτασαν οι άνεργοι τον Απρίλη.

Η ”Χαραυγή”, με πηχυαίο τίτλο «Ξεσκέπασε Αβέρωφ-Ορφανίδη», γράφει ότι ο πρώην Πρόεδρος της Λαϊκής κατήγγειλε ότι κατέχει στοιχεία από τους οίκους αξιολόγησης, που καταδεικνύουν ότι ο πρώην Διοικητής της ΚΤ Αθανάσιος Ορφανίδης είχε εμπλοκή και συμμετοχή στις υποβαθμίσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλού αναφέρεται στη δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι «το ΑΚΕΛ δεν στήνει καμιά παγίδα για κανένα» και ότι αν ο Ν. Παπαδόπουλος βλέπει φαντάσματα να τον κυνηγούν, «είναι δικό του πρόβλημα». Γράφει επίσης ότι το Υπουργικό ενέκρινε τρία νέα σχέδια για ενθάρρυνση της χρήσης των ΑΠΕ από τα οποία καλύπτονται επιχειρήσεις και υφιστάμενες κατοικίες μ

Keywords
Τυχαία Θέματα