Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 07/04/2012

09:32 7/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις Κύπρου – Ισραήλ για το φυσικό αέριο, η περίπτωση εγκύου γυναίκας ενώ τελούσε υπό κράτηση, η χθεσινή δεύτερη ημέρα επίσκεψης του Ελληνα Πρωθυπουργού, η αντίδραση του ΑΚΕΛ στην ομιλία Κουλία προχθές στη Βουλή, η εξαγγελία της υποψηφιότητας του Γιώργου Λιλλήκα και τα αυξημένα κρούσματα διαρρήξεων στην Πάφο είναι τα κύρια θέματα των σημερινών πρωτοσέλιδων.

Η «Αλήθεια»

υπό τον τίτλο «Συνεκμετάλλευση ή κλείνει η πόρτα» γράφει ότι Κύπρος και Ισραήλ διαπραγματεύονται εντατικά αυτή την περίοδο με στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία για το πώς θα εκμεταλλευτούν τα αποθέματα φυσικού αερίου από κοινού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού γνωρίζει αλλά αδιαφορεί για τα συμφέροντα που οδήγησαν στην απόσυρση του φακέλου για το χαλούμι. Επίσης, γράφει ότι και επισήμως ο Γ. Λιλλήκας εξήγγειλε την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η «Σημερινή» υπό τον τίτλο «”Σύλληψη” στα κρατητήρια της Νήσου», αναφέρεται στο ότι 37χρονη Φιλιππινέζα έμεινε έγκυος, ενώ τελούσε υπό κράτηση στον Αστυνομικό Σταθμό Πέρα Χωρίου-Νήσου από το Σεπτέμβριο 2011. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ”ψήνει” τις επενδύσεις η Triple Five και φαίνεται να μελετά συμμετοχή σε κυπριακή τράπεζα. Επίσης, γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας είναι δυσαρεστημένος με τη Βουλή για τον περιορισμό στις προσλήψεις στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Λευκωσία – Αθήνα λένε ”όχι”» αναφέρεται στη χθεσινή δεύτερη ημέρα επίσκεψης του Ελληνα Πρωθυπουργού στην Κύπρο και στο σαφές μήνυμα ότι οι δύο χώρες απορρίπτουν τετραμερή ή πενταμερή και αλλαγή διαδικασίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι υπάρχουν 9.505 καταδίκες για απλήρωτες εισφορές και η κρίση εκτοξεύει και τις διώξεις στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις. Επίσης, γράφει ότι η Γενική Ελέγκτρια με μυστική έκθεσή της στη Βουλή καταγγέλλει σικέ προσφορές εργοληπτικών εταιρειών για δημόσια έργα.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Στηλιτεύεται ο υβριστής», γράφει ότι το ΑΚΕΛ θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια του κόμματος και αναφέρεται στο περιστατικό στη Βουλή με την ομιλία του Ζαχαρία Κουλία την περασμένη Πέμπτη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κακίζει τα απαράδεκτα φαινόμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου και επίσης, ότι αύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η πορεία στη μνήμη των Καβάζογλου και Μισιαούλη.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Είπαν στους κατοίκους της Τσάδας να κλειδώνουν», γράφει ότι αυξημένη είναι η παρουσία αστυνομικών στην κωμόπολη της Πάφου μετά από σειρά διαρρήξεων από ύποπτη οργανωμένη σπείρα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η αμερικανική ακτοφυλακή βύθισε γιαπωνέζικο ”πλοίο – φάντασμα”. Επίσης, γράφει ότι Ρώσος επιχειρηματίας όπλων καταδικάστηκε σε 25 χρόνια από δικαστήριο στη Νέα Υόρκη επειδή πωλούσε όπλα σε αντάρτες στην Κολομβία.

Keywords
Τυχαία Θέματα