Επικοινωνιακό παιχνίδι των Τούρκων η πρόταση για την Αμμόχωστο

12:51 17/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για επικοινωνιακό παιγνίδι των Τούρκων στην πρόταση για την Αμμόχωστο, κάνει λόγο το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, σημειώνοντας η υπόθεση φαίνεται ναπροκαλεί σύγχυση και αναστάτωση στην τουρκική πλευρά.

Όπως δήλωσε σήμερα η Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Ελένης Χρυσοστόμου, η τουρκική πλευρά διοχετεύει τώρα, μία τάχα πρόταση από τον Έρογλου για την Αμμόχωστο, για επανεγκατάσταση των κατοίκων υπό Τουρκοκυπριακή διοίκηση.

«Αυτή η πρόταση, έρχεται λίγες μέρες μετά από την απόρριψη από τον

Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Νταβούτογλου, της πρότασης του Προέδρου Αναστασιάδη για επιστροφή μέρους των νομίμων κατοίκων της πόλης της Αμμοχώστου και λειτουργία του λιμανιού της πόλης, υπό την εποπτεία της ΕΕ, με παράλληλη εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Άγκυρας και άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας. Ταυτόχρονα, με την είδηση για πρόταση Έρογλου για την Αμμόχωστο, διαβάζουμε την δήλωση του κ. Ναμί, κατοχικού Υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος αποκλείει κάθε συζήτηση για την Αμμόχωστο», είπε.

Η κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι η πρόταση Έρογλου είναι καθαρά επικοινωνιακή, «αφού η πρόταση Αναστασιάδη ούτε συζητήθηκε ούτε έγινε αποδεκτή από την Τουρκία, άρα δεν γίνεται ο κ. Έρογλου να μιλά για μη καλή θέληση από μέρους της Ελληνοκυπριακής πλευράς για επίλυση του Κυπριακού».

«Η θέληση υπάρχει, η πρόταση υπάρχει και ας αφήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια για χάρη των εντυπώσεων, για τάχα καλή θέληση», είπε, σημειώνοντας πως «είναι φανερό ότι η Τουρκία θέλει μέσω των συνομιλιών, να επιβάλει τη θέληση της στον Κυπριακό λαό και να ελέγξει πλέον ολόκληρη την Κύπρο μέσω μίας ψευδεπίγραφης λύσης».

Παράλληλα, η κ. Χρυσοστόμου είπε πως στην προσεχή συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ καθώς και στην ομιλία του στη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει υποχρέωση να θίξει δυναμικά το θέμα της Αμμοχώστου και να καυτηριάσει τη στάση της κατοχικής Τουρκίας.

Τέλος, η κ. Χρυσοστόμου είπε πως οι Οικολόγοι, αν και χαιρέτησαν την πρόταση της Κυβέρνησης, προειδοποίησαν από την αρχή ότι δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα και να συνδεθεί το θέμα της Αμμοχώστου με τη νομιμοποίηση της λειτουργίας του αεροδρομίου της Τύμπου ή το άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα