Επιχείρηση απελευθέρωσης Δυτικών ομήρων στην Αλγερία

17:39 17/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Αλγερία επιβεβαίωσε ότι στρατιωτικές δυνάμεις της έχουν ξεκινήσει επιχείρηση κατά των ενόπλων ισλαμιστών απαγωγέων που κρατούν ομήρους σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Φόρεϊν Όφις.

Οι Αλγερινοί στρατιώτες φέρονται να έχουν περικυκλώσει τις εγκαταστάσεις των εταιρειών BP και Statoil στην περιοχή Ιν Αμένας, όπου κρατείται αδιευκρίνιστος αριθμός ομήρων. Η ομηρία ξεκίνησε την Τετάρτη, αφού οι ένοπλοι ισλαμιστές σκότωσαν ένα Βρετανό και

έναν Αλγερινό.

Τοπικές πηγές που μιλούν σε διεθνή πρακτορεία μεταφέρουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς κατά την επιχείρηση, με μία αναφορά να κάνει λόγο για 34 νεκρούς ομήρους και 14 νεκρούς απαγωγείς.

Μεταξύ των ομήρων έχουν αναφερθεί υπήκοοι της Βρετανίας, της Ιρλανδίας, της Νορβηγίας, της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ και του Βελγίου. Στο Λονδίνο συνέρχεται η ειδική επιτροπή διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, γνωστή ως Cobra.

Πιστεύεται ότι η επίθεση των ενόπλων έγινε σε αντίποινα για τη στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι κατά ισλαμιστών που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα. Η Αλγερία επιτρέπει τη χρήση του εναέριου χώρου της από τα γαλλικά στρατιωτικά αεροσκάφη.

Keywords
Τυχαία Θέματα