Έπιασαν δουλειά ξανά στο λιμάνι Λεμεσού

12:06 17/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Χωρίς να παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα, έπιασαν το πρωί ξανά δουλειά οι εργαζόμενοι της Αρχής Λιμένων, μετά την 24ωρη απεργία της Παρασκευής και την αποχή, κατά το Σαββατοκύριακο, από κάθε υπερωριακή απασχόληση.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο λιμενάρχης Γιώργος Ππούρος, από το πρωί εξυπηρετούνται δυο πλοία εμπορευματοκιβωτίων καθώς και ένα πλοίο που μεταφέρει αυτοκίνητα, ενώ κανονικά συνεχίζουν να εξυπηρετούνται κρουαζιερόπλοια και

ξένα πολεμικά σκάφη.

Μέχρι στιγμής, συνέχισε, όλα κυλούν ομαλά, ωστόσο προβλήματα πιθανόν να παρατηρηθούν το βράδυ, εάν χρειαστεί να αναχωρήσουν τα εξυπηρετούμενα πλοία, καθώς οι υπάλληλοι της Αρχής συνεχίζουν να απέχουν από κάθε υπερωριακή απασχόληση.

Η απόφαση για αποχή των εργαζομένων από κάθε υπερωριακή απασχόληση αποτελεί ένα μέτρο διαμαρτυρίας για τη μη διαβούλευση με τις συντεχνίες, κατά την έγκριση του πρόσφατου προϋπολογισμού της Αρχής Λιμένων, όπου εφαρμόστηκαν μειώσεις στα επιδόματα βάρδιας και υπερωρίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ππούρο, το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα, στη Λευκωσία, σε συνάντηση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων με τις ηγεσίες των συντεχνιών, ώστε να αποφασιστεί ο περαιτέρω χειρισμός του, καθώς η αποχή από την υπερωριακή απασχόληση προκαλεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου επηρεάστηκαν επτά εμπορικά πλοία, τα οποία αναγκάστηκαν να αλλάξουν προορισμό, με σοβαρές οικονομικές συνέπειες για τις εταιρίες και τους εμπορευόμενους, οι οποίοι θα πρέπει να αναμένουν τουλάχιστον μια εβδομάδα για να παραλάβουν τα φορτία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα