Εξυπηρετούνται τα πλοία στο λιμάνι Λάρνακας

11:15 17/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Κανονικό ωράριο μέχρι τις τρεις το απόγευμα εργάζονται σήμερα οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Λάρνακας, οι οποίοι ωστόσο απέχουν από οποιαδήποτε υπερωριακή απασχόληση, σύμφωνα με τη ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.

Ήδη έχουν εξυπηρετηθεί τα εννέα πλοία που ήταν ελλιμενισμένα στο λιμάνι την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο και είχαν επηρεαστεί από την 24ωρη απεργία των εργαζομένων της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

Οι

εργαζόμενοι στο λιμάνι της Λάρνακας διαμαρτύρονται για την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις των Ημικρατικών Οργανισμών, το οποίο σήμερα συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο συντονιστής στο Λιμάνι Λάρνακας, τα πενήντα άτομα – εργαζόμενοι έχουν επιστρέψει κανονικά σήμερα στην εργασία τους και έχουν ήδη εξυπηρετήσει τα εννέα πλοία που είχαν επηρεαστεί τόσο λόγω της απεργίας όσο και λόγω της αποχής των εργαζομένων από την υπερωριακή απασχόληση.

Εξήγησε ότι την Παρασκευή είχαν επηρεαστεί τέσσερα πλοία, το Σάββατο τρία και χθες Κυριακή άλλα δύο πλοία. Ανέφερε ωστόσο πως δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί κατά πόσον οι εργαζόμενοι θα εργαστούν σήμερα υπερωρίες, αφού αυτό εξαρτάται από το φόρτο εργασίας της ημέρας.

Από την πλευρά του ο Γλαύκος Κωνσταντίνου, Γραμματέας της Κλαδικής Επιτροπής της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ στην Αρχή Λιμένων Κύπρου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Λάρνακας εργάζονται σήμερα κανονικό ωράριο μέχρι τις τρεις το μεσημέρι. Μετά τις τρεις όμως δεν θα διεξάγονται εργασίες αφού οι εργαζόμενοι απέχουν από οποιαδήποτε υπερωριακή απασχόληση».

Πρόσθεσε ότι «η Αρχή Λιμένων είναι ένας κερδοφόρος οργανισμός, ο οποίος προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει πάρα πολλά στην Κύπρο, ιδιαίτερα σήμερα που υπάρχει μεγάλη ζήτηση για χώρους τεχνικής υποστήριξης στις υπηρεσίες που θα παρέχονται για το φυσικό αέριο. Είμαστε της άποψης ότι η Αρχή Λιμένων μπορεί να εκμεταλλευθεί τις υπηρεσίες που προσφέρει για να φέρει ανάπτυξη στο νησί μας αλλά και για να γίνει η ίδια πιο κερδοφόρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα