Επί ποδός 150 αστυνομικοί κατά την κηδεία του Γλ. Κληρίδη

13:43 18/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επί ποδός θα είναι την Τρίτη 150 μέλη της Αστυνομίας, που θα επιφορτιστούν με την ασφάλεια και τη διευθέτηση των τροχαίων εξυπηρετήσεων κατά τη διάρκεια της κηδείας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, η οποία τελείται στις 11.00 στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί, στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, αποφασίστηκαν τα μέτρα ασφαλείας και καταρτίστηκε σχέδιο, για την υλοποίηση του οποίου θα εργαστούν σήμερα, Δευτέρα, 75 περίπου

μέλη της Αστυνομίας.

Πρόσθεσε ότι αύριο Τρίτη, κατά την ημέρα της κηδείας του πρώην Προέδρου, θα εργαστούν πέραν των 150 αστυνομικών, συμπεριλαμβανομένων των μελών που είναι επιφορτισμένοι με την άφιξη και την ασφάλεια των επισήμων.

Αναφορικά με τις τροχαίες διευθετήσεις, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι την Τρίτη, από τις 9.00 το πρωί θα κλείσει η οδός Ελαιώνων στο Στρόβολο, από το σημείο των φώτων τροχαίας της Εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, μέχρι τα φώτα της συμβολής των οδών Σταδίου και Ελαιώνων.

Κλειστές θα παραμείνουν επίσης στο Στρόβολο οι οδοί Κυριάκου Μάτση – Καρκαβίτσα, Κυριάκου Μάτση – Ιθάκης και Παγγαίου – Περδίου – Ελαιώνων.

Κλειστή από τις 12.00 το μεσημέρι θα παραμείνει η Λεωφόρος Λάρνακος, από τα φώτα της συμβολής της με τη Διγενή Ακρίτα, μέχρι το ύψος της οδού Ποσειδώνος, που βρίσκεται το κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου θα ταφεί ο Γλαύκος Κληρίδης.

Αναφορικά με τους επίσημους που θα παραβρεθούν στην κηδεία, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι η Αστυνομία έχει ενημερωθεί και θα φροντίσει για την ασφαλή μεταφορά της ελληνική αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για άλλους επισήμους και είπε ότι η Αστυνομία είναι σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να κάνει τις απαραίτητες διευθετήσεις, εφόσον χρειαστεί.

Αναφορικά με τις διευθετήσεις για διευκόλυνση του κόσμου που θα παραβρεθεί στην κηδεία, ο κ. Αγγελίδης έκανε έκκληση προς το κοινό να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των μελών της Αστυνομίας που θα είναι επί τόπου, για τη στάθμευση των οχημάτων τους.

Είπε ότι σε επιτόπια επίσκεψη του χώρου από τους επικεφαλής της Τροχαίας, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν αρκετοί χώροι στάθμευσης στην ευρύτερη περιοχή για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Ζήτησε από τον κόσμο να επιδείξει την απαραίτητη υπομονή και ψυχραιμία, καθώς είναι αδύνατον να σταθμεύσουν όλα τα οχήματα σε κοντινή προς την εκκλησία απόσταση και είπε ότι τα μέλη της Αστυνομίας θα βρίσκονται στο σημείο, ώστε να παράσχουν διευκολύνσεις στον κόσμο που τυχόν αντιμετωπίζει προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα