Έπεται ανασχηματισμός στην Τουρκία, σύμφωνα με την Τζουμχουριέτ

16:56 8/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό μετά την επιστροφή του Ταγίπ Ερντογάν από την πενθήμερη περιοδεία του στην Αφρική, γράφει η εφημερίδα Τζουμχουριέτ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, 4-5 Υπουργοί της κυβέρνησης αναμένεται να «ξεκουραστούν» για ένα διάστημα. Υπάρχουν φήμες για αντικατάσταση του ΥΠΕΣ Ιντρίς Ναϊμ Σαχίν, ενώ πιθανόν να αντικατασταθούν οι Υπουργοί Παιδείας Ομέρ Ντιντσέρ, Οικονομικών, Μεχμέτ Σιμσέκ,

Πολιτισμού και Τουρισμού, Ερτουγρούλ Γκιουνάϊ, Αγροτικής Ανάπτυξης, Μεχντί Εκέρ και Υγείας, Ρετζέπ Ακντάγ.

Η Τζουμχουριέτ γράφει ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός σκέφτηκε αρχικά τον ανασχηματισμό για την αντικατάσταση των Υπουργών που θα είναι υποψήφιοι στις Τοπικές Εκλογές τον Μάρτιο του 2014 . Ωστόσο, ο επικείμενος ανασχηματισμός θα σχετίζεται περισσότερο με την εναρμόνιση της συνεργασίας της διοίκησης του ΑΚΡ με τους Βουλευτές. Υποψήφιοι για ανάληψη υπουργικού θώκου εμφανίζονται τα στελέχη του ΑΚΡ, Νουρετίν Τζανικλί, Μουσταφά Ελιτάς, Μαχίρ Ουνάλ, Τζεβντέτ Ερντόλ (ο οποίος είναι και ο προσωπικός γιατρός του Ερντογάν) και Νετζντέτ Ουνουβάρ. Πιθανόν να αναλάβει Υπουργείο και ο Αντιπρόεδρος του ΑΚΡ Νουμάν Κουρτουλμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα