Επεισόδια και συλλήψεις στις πορείες για το Πολυτεχνείο

10:05 18/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Δέκα τρία άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πορεία για  την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ έγιναν και 90 προσαγωγές.

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΑΔΑ, από τις επιθέσεις νεαρών αντιεξουσιαστών στις  αστυνομικές δυνάμεις, σε διάφορα σημεία των λεωφόρων Βασ. Σοφίας και  Αλεξάνδρας, με πέτρες, μάρμαρα, ξύλα και βόμβες μολότοφ, τραυματίστηκαν  συνολικά 14 αστυνομικοί. Σοβαρότερα τραυματίστηκε νεαρή αστυνομικός, η οποία  συμμετείχε σε στατική δύναμη στο ξενοδοχείο Παρκ, που δέχτηκε επίθεση από  ομάδα νεαρών με ρόπαλα.

Η κοπέλα διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο.

Παράλληλα οι νεαροί προξένησαν περιορισμένες υλικές ζημιές σε θύρα κτιρίου, σε ένα αυτοκίνητο και μία τράπεζα, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Ένας από τους συλληφθέντες διακομίστηκε σε νοσοκομείο, διότι στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη, πήδησε από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα να τραυματισθεί.

Λόγω του τραυματισμού του, με εντολή εισαγγελέα, έπαυσε να κρατείται, διότι δεν μπορεί να οδηγηθεί στο αυτόφωρο και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία.

Στο μεταξύ, ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η παράταξη της ΠΑΣΠ προσκάλεσε συμβολικά τον Στέφανο Τζουμάκα καθώς ήταν μέλος της Σ.Ε του Πολυτεχνείου και πρόεδρος της ΕΦΕΕ. Η παρουσία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την αντίδραση αναρχικών και φοιτητών αριστερών παρατάξεων, οι οποίοι προπηλάκισαν τον κ. Τζουμάκα και επιτέθηκαν στους συμφοιτητές τους με καρέκλες και κράνη.

Η εκδήλωση διεκόπη και ο Στέφανος Τζουμάκας φυγαδεύτηκε εν μέσω υβριστικών συνθημάτων.

Τρία μέλη της ΠΑΣΠ, δύο φοιτήτριες και ένας φοιτητής τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Στη Λάρισα, μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν μετά την ολοκλήρωση των δύο πορειών που πραγματοποιήθηκαν για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ομάδα νεαρών που φορούσαν κουκούλες και κράνη, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Ιατρικής Σχολής στην Πλατεία Ταχυδρομείου και επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο, ενώ αφαίρεσαν και κομμάτια μάρμαρου από την πλατεία. Στο στόχαστρο, αλλά ανεπιτυχώς, μπήκε και το γραφείο του υφυπουργού Ανάπτυξης, Αστέριου Ροντούλη.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ ήρθαν αντιμέτωπες με τους ταραξίες κάνοντας και χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης ενώ έγιναν και συλλήψεις ο αριθμός των οποίων δεν είναι ακόμη γνωστός.

Keywords
Τυχαία Θέματα