Επαφές Αζέρων βουλευτών στο ψευδοκράτος

20:01 11/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αντιπροσωπεία βουλευτών από το Αζερμπαϊζάν πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα και είχε επαφές με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, το λεγόμενο πρόεδρο της «βουλής» Χασάν Μποζέρ και το λεγόμενο υπουργό εξωτερικών Χουσεϊν Οζγκιουργκούν.

Κατά τη διάρκεια των επαφών, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Αζέρος Βουλευτής Μαλάχατ Ιμπραχιμτζιζί δήλωσε πως η Κύπρος είναι πολύ σημαντική για αυτούς. Πρόσθεσε πως θέλουν να έχουν καλές σχέσεις μαζί με το ψευδοκράτος. Ανέφερε πως επιθυμούν την ανάπτυξη του ψευδοκράτους

και των Τ/κ.

Από την πλευρά του, ο κ. Ερογλου ανέφερε πως το ψευδοκράτος και το Αζερμπαϊζάν είναι «δυο αδελφές χώρες», κατά την έκφρασή του, και πρόσθεσε πως τέτοιες επαφές συμβάλλουν στη βελτίωση των σχέσεών τους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των Αζέρων Βουλευτών στη λεγόμενη βουλή, ο κ. Μποζέρ είπε πως οι Αζέροι και οι Τ/κ είναι μέλη του ίδιου έθνους.

Ανέφερε πως οι Τ/κ και οι Ε/κ έχουν ίσα δικαιώματα στο νησί και υποστήριξε πως οι Ε/κ προσπαθούν να εμποδίσουν τις σχέσεις μεταξύ Τ/κ και Αζέρων.

Ο κ. Οζγκιουργκούν δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν μετά τις προεδρικές εκλογές, στη «νότια Κύπρο», όπως χαρακτήρισε τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, και ισχυρίστηκε πως οι Τ/κ έχουν «κράτος» και θα είναι ένα από τα δυο ισότιμα συνιστώντα κρατίδια σε περίπτωση μιας συμφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα