Επαφές αντιπροσωπείας των αγροτών με τις πολιτικές ηγεσίες στην Αθήνα

18:15 18/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επαφές με τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων έχουν επαφές σήμερα στην Αθήνα εκπρόσωποι των αγροτών που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, διατηρώντας τα μπλόκα τους στο δρόμο. Οι αγρότες ζήτησαν να συναντήσουν και με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό.

Όπως δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, η άρνηση του Πρωθυπουργού να γίνει συνάντηση «πρόκληση» και συμπλήρωσε ότι δεν δέχονται

την αντιπροσωπεία των αγροτών ούτε οι τρεις αρμόδιοι Υπουργοί.

«Επίδειξη σιδηράς πυγμής» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το Αγροτικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ την άρνηση του Πρωθυπουργού να συναντηθεί με τους αγρότες. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση του Βουλευτή Εύβοιας Βαγγέλη Αποστόλου, που είναι και συντονιστής της ΕΕΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, των μελών του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής Νίκο Παπαδόπουλο και Δημήτρη Καρακώστα, με την αντιπροσωπεία των αγροτών αναφέρεται ότι «το μέλλον του αγροτικού κόσμου και της υπαίθρου μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με την ανατροπή της κυβέρνησης και των πολιτικών της». Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, προστίθεται, υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα των αγροτών για επιβίωση». Τέλος, αναφέρεται ότι αυτό που επείγει είναι να σταματήσει η καταστροφή και να διασφαλιστεί η συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας με άμεσα μέτρα.

Η αντιπροσωπεία των αγροτών συναντήθηκε με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επίσης κατήγγειλε ως «προκλητική, απαράδεκτη έως και εμπρηστική» τη στάση του Πρωθυπουργού, ο οποίος μάλιστα, όπως συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα, «το μόνο που βρήκε να πει ήταν ότι όποιος κλείνει τους δρόμους είναι περίπου κακοποιός, προδότης και έρχεται σε αντίθεση με την ανάπτυξη».

Την άρνηση του κ. Σαμαρά να δεχτεί την αντιπροσωπεία των αγροτών στηλίτευσε και ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας για «κυβέρνηση υπάλληλο της τρόικας». «Εκτελούν τις εντολές της τρόικας και των δανειστών, δήλωσε ο κ. Καμμένος, προκειμένου να σταματήσει στην πατρίδα μας η πρωτογενής παραγωγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα