Επ’ αόριστον απεργία από αύριο στην ΕΜΕΛ

14:02 31/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Παραλύουν από αύριο οι δημόσιες συγκοινωνίες στη Λεμεσό, μετά από απόφαση των συντεχνιών των οδηγών για επ’ αόριστον απεργία, καθώς η διεύθυνση της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) αδυνατεί να καταβάλει τους μισθούς, παρά το γεγονός ότι ο Υπουργός Συγκοινωνιών ανακοίνωσε το έμβασμα 1,5 εκατομμυρίου

ευρώ στους λογαριασμούς της εταιρίας.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο διευθυντής της ΕΜΕΛ Γιώργος Κυριάκου έκανε λόγο για ένα ”κλινικά νεκρό σύστημα συγκοινωνιών” και διερωτήθηκε ”πως κατάφερε το Υπουργείο να μιλά για υπερπληρωμές, ενώ οι εταιρίες οδεύουν προς κατάρρευση και χρεοκοπία;”.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριάκου, ”τα λεφτά αυτά είναι για τις εργασίες που εκτέλεσαν οι εταιρίες προς όφελος του κράτους για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο” και πως τα έξοδα της ΕΜΕΛ είναι πολύ μεγαλύτερα, αφού όπως είπε, κάθε μήνα η εταιρία καταβάλλει 700 χιλιάδες ευρώ μισθούς, 300 χιλιάδες ευρώ δόση δανείου και 250 χιλιάδες ευρώ για καύσιμα.

”Αυτό που κάνουν είναι μια εξαπάτηση και των εταιριών και της κοινής γνώμης και του προσωπικού των εταιριών και θα πρέπει να παρέμβει άμεσα και η Βουλή και η πολιτική ηγεσία για να σταματήσει ο Μακιαβελισμός της δημόσιας υπηρεσίας”, συμπλήρωσε.

Εξάλλου σε δηλώσεις τους μετά το πέρας σύσκεψης στην ΠΕΟ Λεμεσού, ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ Λεμεσού Χρίστος Χριστοφή και ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΟΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ Λεμεσού Γιάννης Τσουρής, ανακοίνωσαν την απόφαση για επ’ αόριστον απεργία των οδηγών λεωφορείων, μετά από επιστολή της ΕΜΕΛ ότι αδυνατεί να καταβάλει τους μισθούς των υπαλλήλων της, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε 250 περίπου άτομα.

Οι δυο συντεχνιακοί ζήτησαν την κατανόηση του επιβατικού κοινού για την ταλαιπωρία που αναμένεται να δημιουργηθεί από αύριο και εξέφρασαν την ελπίδα όπως δοθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα