Έργο για αντιμετώπιση των πλημμυρών προωθεί ο Δήμος Λάρνακας

13:11 31/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Διαδικασίες για άμεση υλοποίηση του Πολεοδομικού Έργου κατασκευής του Αντλιοστασίου Τ1, προωθεί ο Δήμος Λάρνακας στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για επίλυση του χρόνιου προβλήματος των πλημμυρών που αντιμετωπίζει στις περιοχές Μητροπόλεως, Προδρόμου και Σαρρή. Το έργο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες, ενώ το κόστος αναμένεται να ανέλθει στα 7 εκατομμύρια ευρώ.
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο σε συσχετισμό με το κανάλι της Τιμάγια θα επιλύσουν ολοκληρωτικά

τα προβλήματα απορροής των νερών της βροχής που αντιμετωπίζουν οι περιοχές αυτές λόγω της μορφολογίας του εδάφους τους».

Σημειώνεται ότι «το έργο το οποίο εκτός από την κατασκευή του Αντλιοστασίου δυναμικότητας 11m3/sec θα περιλαμβάνει και δίκτυο συλλογής των όμβριων στη γύρω περιοχή και θα καλύψει τις οδούς Πετράκη Κυπριανού, Πατρών, Ελευσίνος, Αναγεννήσεως, Πατρίς Λουμούμπα, Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου, Λεοντίου Μαχαιρά, Λεύκωνος, Αγίου Δημητρίου, Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου, Πριάμου και Πατρόκλου. Στο δίκτυο όμβριων του νέου αντλιοστασίου θα συνδεθεί και το δίκτυο που προγραμματίζει να υλοποιήσει μέσα στους επόμενους μήνες το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, το οποίο θα καλύψει την ευρύτερη περιοχή Μητροπόλεως και Προδρόμου».

Η μελέτη, προστίθεται, «έχει ολοκληρωθεί και σε χθεσινή συνεδρία της Τεχνικής Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου, δόθηκαν οι τελευταίες οδηγίες στο μελετητή για μικρές τροποποιήσεις στα έγγραφα ζήτησης προσφορών και ζητήθηκε όπως επαναξιολογηθεί ο χρόνος διάρκειας του συμβολαίου με στόχο τη σύντμηση της κατασκευής. Αναμένεται ότι ο Δήμος θα μπορεί να προκηρύξει το έργο στις αρχές Μαρτίου και μέσα στο καλοκαίρι του 2012 να υπογραφεί το συμβόλαιο με τον εργολάβο».

Keywords
Τυχαία Θέματα